737MAX: Icelandair modtager tre nye fly før sommer

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Icelandair er et af de flyselskaber i Europa, som har bestilt mange af Boeings 737MAX-fly.

Icelandair er et af de selskaber, som i august lavede et forlig med Boeing om kompensation for 737-MAX flyveforbudet. Forbudet bunder i flere sikkerhedsmæssige udfordringer med flytypen. Selskabet har allerede fået leveret seks fly af typen, mens de havde 10 flere undervejs. Som en del af kompensationen fik Icelandair lov til at droppe ordrer på fire fly. Det betyder at de stadig skal modtage seks.

De tre forventes at lande i Reykjavik før sommeren 2021, selvom flyveforbuddet fortsat er gældende den dag i dag. En ophævelse efter en grundig gennemgang og omstrukturering betyder dog, at flyet forventes at kunne starte med passagerflyvninger igen omkring jul.

Det har kostet mange millioner at holde flyene på jorden. En udgift som Boeing angiveligt har kompenseret til Icelandair med over 30 millioner dollar. Pengene gik oprindeligt ind i selskabets Q3 regnskab som en indkomst. Men efter nærmere overvejelser kan det se ud til, at flyselskabet i stedet bruger kompensationen til udbetaling på de nye fly, så pengene aldrig når at skifte hænder.

Det sidste af de 12 fly af typen Boeing 737MAX til Icelandair, forventes at blive leveret inden udgangen af marts 2022, hvorfor det altså indenfor et år kommer til at modtage et nyt fly hver anden måned i gennemsnit.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *