Aarhus: Status på den nye lufthavn

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Aarhus Airports nybyggeri bliver præsenteret af teknisk chef Mathias Fruergaard. Han giver en aktuel status på bygningen af den nye afgangshal, loungen, ankomstområdet og hotellet.

Os, der rejser fra Aarhus Lufthavn har længe kunnet følge lidt med i nybyggeriet, når vi enten skulle rejse ud eller ankomme. Vi har oplevet at blive sendt ud i en midlertidig afgangshal – eller skulle igennem et for os ukendt område, når vi er ankommet. Sådan må det naturligvis være, når man renoverer de eksisterende bygninger.

Lige nu er lufthavnen lukket. Samtlige afgange er aflyst og der er ingen passagerer i bygningen. Håndværkerne kan arbejde på højtryk. Derfor forventes ombygningen at være færdig inden juli i år.

Den nye lounge

På første sal får Aarhus Airport en ny lounge. Den er bliver indrettet i nordisk stil og har en fantastisk udsigt over landingsbanerne. Loungen er naturligvis åben for alle rejsende. Før pandemien fik vi et indtryk af fremtidens indretning. Jeg har taget dette billede i sommeren 2019, d.v.s. før pandemien fik lukket for megen af flytrafikken. Dengang havde lufthavnen lige fået en tiltrængt opgradering.

Afgangshallen er VIP for alle

I stueetagen under loungen ligger afgangshallen. Den får et område, hvor du kan sidde og arbejde eller slappe af, når tiden ikke er til at gå i loungen. Børnene får et stort legeland og der er naturligvis også afsat plads til en taxfree shop på 500 kvadratmeter.

Taxfree i Aarhus Airport. Med et stort udvalg af lokale produkter.

Lufthavnen får nye gates, så der er plads til at håndtere 7 fly på samme tid.

Ankomst til Aarhus Airport

Politi og told får mere plads. Det kunne tyde på, at lufthavnen forsøger at få ruter til destinationer uden for Schengenområdet. Desuden bygges et lufthavnshotel med vinduer ud til parkeringspladsen. Så gæsterne vil nok ikke overnatte dér for at nyde udsigten fra hotellet.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *