Coronapas – Nu skal en leverandør findes

Netcompany Corona App

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Udviklingen af det digitale coronapas går nu ind i næste fase. Sundhedsdatastyrelsen og Digitaliseringsstyrelsen sætter nu indkøbsprocessen for det digitale coronapas i gang.

Nu igangsættes indkøb og samarbejde med private leverandører om løsningen. Coronapasset skal udvikles som en brugervenlig selvstændig app, der kan dokumentere både vaccinationsstatus og testsvar fra PCR-test og kviktest, samt immunitet ved tidligere smitte. Sundhedsdatastyrelsen og Digitaliseringsstyrelsen udvikler appen i samarbejde med erhvervs- og kulturliv, samt andre interessenter. 

Indtil videre kan du få et COVID-19 pas i papirsformat på sundhed.dk (billede fra sundhed.dk)

Målet er, at coronapasset skal bidrage til en gradvis, forsvarlig og hensigtsmæssig genåbning i Danmark. Den konkrete anvendelse vil blandt andet afhænge af de sundhedsfaglige vurderinger. Løsningen udvikles i et partnerskab med erhvervs- og kulturlivet for at sikre, at det rammer den konkrete efterspørgsel.

Så vidt vi er informeret, så er det planen at et digital coronapas skal være klar til brug i maj måned.

Advisory Board nedsat med folk fra erhvervslivet

Der er til arbejdet nedsat et advisory board med en rådgivende funktion bestående af repræsentanter fra Dataetisk Råd og Cybersikkerhedsrådet, samt repræsentanter for brugerne i erhvervs- og kulturlivet, som DI og DE har udpeget.

Advisory Boardet består af seks repræsentanter:

  • Camilla Gregersen, formand for DM – akademisk fagforening, medlem af Dataetisk Råd
  • Claus Thomsen, direktør, Divisionsforeningen
  • Janne Rothmar Herrmann, professor mso, Københavns Universitet, medlem af Dataetisk Råd
  • Jacob Herbst, CTO, Dubex, medlem af Cybersikkerhedsrådet
  • Thomas Woldbye, adm. direktør, Københavns Lufthavne
  • Susanne Mørch Koch, adm. direktør, Tivoli

Det digitale coronapas skal være en sikker og genkendelig løsning for borgere og virksomheder og bygge på den stærke digitale infrastruktur på sundhedsområdet i Danmark. Løsningen skal desuden matche de krav, der stilles i EU.

Også Dansk Erhverv er glade for at der er hurtig fremdrift. Det ses af et tweet lørdag af Brian Mikkelsen som er adm. direktør i Dansk Erhverv:

Flere IT virksomheder er klar

Flere IT virksomheder har allerede budt ind på løsningen, men nu skal det som normalt igennem et udbud. Men både IBM og Netcompany er klar har de tidligere udtalt.

Bliver det for eksempel Netcompany, så kan du se en video af hvordan deres løsning kunne virke:

Udover IBM og Netcompany er Visma og Trifok også interesseret i at byde på opgaven.

Forsidebilledet: Mockup af digital coronapas fra NetcompanyHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *