Air Asia fly meldt savnet

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Et Air Asia fly er meldt savnet efter at have bedt om ændret højde på grund af dårligt vejr over Borneo strædet. I følge myndighederne er der ikke nogen chance for at flyet er på vingerne længere, og en redningsaktion er derfor skudt i gang.

Det er flyet fra Surabaya til Singapore (QZ8501) som her til morgen er blevet meldt savnet. Flyet er helt sikkert ikke længere i luften, og ingen af de 162 personer ombord har givet livstegn fra sig endnu.

Man ved at flyet har haft udfordringer med dårligt vejr, men man har aldrig modtaget et såkaldt “mayday” som er piloters måde at fortælle at man har alvorlige problemer på.

Redningsaktionens leder afviser dog ikke endnu at flyet kan være landet i andre mindre lufthavne, og at man bare ikke har hørt derfra endnu. Han siger dog også at en motorfejl, eller mis-orientering kan have resulteret i et styrt i havet, og så bliver det en længere historie at finde flyet.

5 minutter efter sidste kontakt med tårnet, mistede flyvelederen radarkontakten med flyet. og siden 06.17 lokal tid har man ikke hørt eller set noget til flyet.

Eftersøgnings fly er i færd med at lede havet igennem for overlevende, men har måttet stoppe for i dag. Et krisecenter er blevet oprettet i Surabaya, for venner og familie.

Her ses nogle af de sidste radarbilleder fra flyet.
Her ses nogle af de sidste radarbilleder fra flyet.

Kommentarer

  1. Peter Krogh Frausing Peter Krogh Frausing siger

    Et Air Asia fly er meldt savnet efter at have bedt om ændret højde på grund af dårligt vejr over Borneo strædet. I følge myndighederne er der ikke nogen chance

    Read the whole post here.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *