Air Canada modtager sit første Airbus A220

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Air Canada modtog den 20. december sit første Airbus A220. Flytypen, som er designet og bygget i Canada, skal bruges på indenrigs ruter og til USA fra januar 2020.

Den 20. december modtog Air Canada sit første af i alt 45 Airbus A220-300. Flyet er den største version af denne flytype og vil hos Air Canada have totalt 137 sæder, fordelt på 12 sæder i Business Class og 125 sæder i Economy kabinen. Flyselskabet har også annonceret de første to ruter som skal betjenes af den nye flytype. Begge er ruter til USA.

San Jose og Seattle

Air Canada skal blandt andet bruge Airbus A220 som erstatning for sine Embraer 190-fly, som skal udfases helt i løbet af 2020. De nye flye skal til at starte med bruges på eksisterende ruter fra Montreal og Toronto, men de nye fly åbner også nye markeder for Air Canada. De to første nye ruter som er annonceret bliver fra Montreal til Seattle og Toronto til San Jose. Begge ruter vil være helårsruter med daglige afgange, med første afgang 4. maj 2020.

De nye fly åbner også muligheder for nye ruter, blandt andet fra Montreal til Seattle. Foto: Juli Watson / Pixabay

Dette fly vil være banebrydende for Air Canada, da der kort og godt ikke findes nogen konkurrenter i dette segment. A220 vil styrke vores position både indenrigs og på ruter til USA, og være medvirkende til fortsat vækst. Vores kunder vil få glæde af innovative designfunktioner og en rummelig kabine. De af vores kunder som skal videre til internationale destinationer vil få en nærmest sømløs kabinoplevelse med A220, som byder på serviceniveau og komfort som nærmer sig vores store fly, siger Mark Galardo, Vice President of Network Planning hos Air Canada. – De to nye ruter vi har annonceret er de første af mange muligheder som åbner sig med A220.

Nyt interiør, underholdningssystem og WiFi

Air Canadas nye Airbus A220-300, tidligere kendt som Bombardier C Series 300, er bygget på Airbus-fabrikken i Mirabel, Quebec. Air Canada vil være det første flyselskab i Nordamerika til at tage den største variant af A220 i brug, som har en rækkevidde på 3200 nautiske mil.

Om bord er kabinen konfigueret med sæderne 2-2 på tværs i Business Class og 2-3 på tværs i Economy. De nye Economy-sæder vil være de bredeste i Air Canadas flåde og bagagehylderne vil også være langt større end det vi finder i andre fly af tilsvarende størrelse.

I modsætning til hvad vi er vandt til hos europæiske flyselskaber, vil alle sæder være udstyret med et top moderne Panasonic eX1 underholdningssystem. Systemet vil blandt andet byde på premium-indhold fra Bell Media, Crave og Stingray. Hvert sæde er herudover udstyret med strømstik samt USB type A og type C. Alle fly vil også få højhastigheds internet.

Oprindelige bragt af Martin på vores norske søster site.
Fotokredit: Air Canada.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *