Air China sætter Boeing 747-8i i rutefart

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

15 måneder efter Air China har fået leveret deres første 747-8i, sættes flyet endelig i fast rutefart. Air China er det andet selskab i verden der flyver passagerversionen af 747-8´eren. Lufthansa som var de første til at flyve typen, satte den første 747-8i i fast rute allerede i Juni 2012. De eneste andre 747-8 der ellers flyver rundt er enten fragt- eller privat fly.

Boeing 747-8i er dybest set en længere version af den berømte “jumbojet” Boeing 747-400. Man kan dog genkende den nye maskine på at det øverste dæk er en del længere end det er på en 747-400. Air China vil have fire forskellige klasser på deres version af de nye fly. Her er det First Class, Business Class, Premium Economy Class og Economy Class. Der er henholdsvis 12/54/66/233 pladser i disse klasser, hvilket giver et samlet antal på 365 pladser.

AirC-748-seatmap

Det lidt specielle ved deres sæde layout er, at de har placeret deres FirstClass imellem business class og Premium Economy class. Det øverste dæk består udelukkende af Business Class sæder.

First Class består af række 1-3, som er placeret mellem rækkerne 15 og 31. Den er lavet i konfigurationen 1-2-1, og sæderne ser sådan ud:

AirC-F

Deres Business Class sæder er ret ens, med dem som mange andre selskaber har installeret i deres fly.

AirC-C1

AirC-C2

Economy Class sæderne ser ud til at være det velkendte format. En sæde afstand på 32-33 inches er acceptabelt, og der er bedre plads end hvad konkurrenterne tilbyder. Deres Premium Economy afdeling synes at have den samme type sæder som på Economy Class, men med en sæde afstand på 40 inches. Det er 17 til 20 cm længere mellem sæderne i forhold til Economy Class. Farver og mønstre på sæderne, får dem til at se indbydende ud:

AirC-Y

I øjeblikket bruger de fly på ruten imellem Beijing og Guangzhou, men fra 2. januar 2015 bliver flyene indsat på ruten imellem Guangzhou og Frankfurt.

Air China er medlem af Star Alliance. Og søgninger har vist, at det er relativt let at finde ledige bonuspladser på alle klasser med Air China. Du kan bruge dine EuroBonus-point eller point fra andre Star Alliance medlemmer til at betale for bonusrejser med Air China.

Se videoen fra da Air China´s nye fly blev samlet her:

[ot-video type=”youtube” url=”https://www.youtube.com/watch?v=_prQj3elBG4″]

 

Artiklen blev oprindeligt skrevet af Erling fra Bonusfeber.no

 Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *