Air India vender med stor sandsynlighed tilbage til København

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Rygterne har længe sviret, men nu ser det ud til at endnu en langdistancerute er på vej tilbage i form af ruten til Delhi med Air India

Så er det stort set officielt. Endnu en langdistancerute vender nu tilbage til Københavns Lufthavn, efter en lang Covid-19 pandemi, der har påvirket hele luftfartsindustrien.

Fra 2023, vender Air India tilbage med deres rute mellem København og Delhi, der før Covid-19 Pandemien fløj op til 5 ugentlige afgange.

Frekvensen bliver dog ikke 5 ugentlige afgange i første omgang da selskabet vil flyve på rute AI157, 3 dage om ugen på henholdsvis, tirsdag, torsdag og lørdage.

Returflyvningen på rute AI158, vil højst sandsynligt, hvis selskabet flyver efter samme tidsplan som sidst de fløj til København, flyve en aftenafgang ved 20 tiden imod Delhi, med ankomst den efterfølgende dag i Delhi.

Air Indias kontor i Danmark regner med at ruten officielt lægges til salg på den anden side af nytår.

Foto: Screendump med Air indias danske kontor: Foto: André Jørgensen

Rygter om en genåbning i over 6 måneder

De første rygter om en genåbning af ruten mellem Delhi og København, begyndte allerede at spøge i kulisserne tilbage i slutningen af 2021. Derfra blev rygterne så småt lagt på is indtil maj 2022, hvor rygterne atter blussede op. Air Indias danske kontor delte en underskriftindsamling der var blevet oprettet for få tingene til glide hurtigere i systemet omkring en genåbning af ruten.

Underskriftindsamlingen var en succes, og Air India Danmark formåede at samle små 2.000 underskrifter inden for den første uge.

Det hele gled dog ikke på skinner. Air India blev i mellem tiden solgt, til indiske TATA group. Og flere genåbningsplaner var i mellem tiden lagt på hylden hos det indiske selskab, heriblandt ruten til København.

Der var en del tid efterfølgende stilhed omkring ruten til Delhi, men den 19. oktober 2022 blev der atter sat skub i planerne.

Air India valgte onsdag den 19. oktober at lægge ruten ind i deres rutesystemer hos OAG Timetables. Dette kunne CPHtraveller på Twitter offentliggøre i løbet af onsdagen, og Air India Danmarks kontor bekræftede det samme ud på aftenen sent onsdag aften den 19. oktober.

(Forside foto: Air india Boeing 787 i Delhi: Foto: André Jørgensen)Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *