Airbus A380 har gennemført flyvning med 100% miljøvenligt brændstof

Airbus A380 ZERO Demostrator

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Airbus og deres A380’er er ikke så populær i disse år, da den ikke kan tage så meget fragt og at den har fire motorer, hvilket ikke gør den så brændstofeffektiv. Men nu har kæmpeflyet gennemført første flyvning med 100% miljøvenligt brændstof og det er faktisk en ganske vigtig nyhed.

Miljøvenligst brændstof kaldes også Sustainable Aviation Fuel eller kort SAF. Airbus egen testmaskine med serienummeret MSN1 forlod Toulouse lufthavnen Blagnac Airport, fredag den 25. marts 2022.

Med 27 tons ren SAF, som kom fra Total Energies, kunne flyet lette klokken 09:43 lokaltid og efter 3 timer og 1 munits flyvning kunne det igen lande sikkert i Toulouse.

Ruten som Airbus A380 flyet tog med 100% SAF i tanken. Kilde: FlightRadar24

Det er reelt den tredie flytype, som Airbus sender afsted med 100% SAF. De to andre har været en A319neo, som var på testflyvning i oktober måned 2021. Første fly var en A350, som fløj fra Toulouse til Nice, den 29. marst 2011.

De tre modeller som er testet med 100% SAF i tanken. Kilde: Airbus

Det brugte brændstof er lavet af primært madolie og andre lignende fedtholdige produkter. Dermed er det genbrug og det giver derfor det muligheden for at kalde det miljøvenligst flybrændstof.

Brugen af SAF i flyene er for at for alle Airbus flytyper, så kan de allerede nu medtage en blanding af 50% SAF. Dette giver en CO2 reduktion på mellem 53-71% alt efter flytypen.

Målet for hele industrien er at opnå ingen udledning inden 2050.

Airbus har deres mål for at kunne bringe det første “zero-emission” fly ud til markedet senest i 2035.

Det nuværende A380 er blev døbt “ZERO Demostrator” og kommer derfor til at ses til de næste mange flyshows rundt om i verden.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *