Amsterdam Schiphol Airport indfører nye scannere i sikkerhedskontrollen

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Amsterdam Schiphol Airport indfører en type bagagescannere i sikkerhedskontrollen. Det betyder, at du ikke længere skal pakke din bagage ud. Din laptop og væsker skal ikke længere scannes hver for sig.

I slutningen af 2016, startede Amsterdam Schiphol lufthavnen, i samarbejde med National Coordinator for Security and Counterterrorism (NCTV) og KLM, et forsøg med nye bagagescannere i sikkerhedskontrollen. De nye CT-scannere gør det muligt for medarbejderne i sikkerhedskontrollen at gennemse bagagen i 3D. Det skulle gøre sikkerhedskontrollen hurtigere og mere smidig for passagererne når elektronik og væsker ikke længere skal pakkes ud. Forsøget har været en succes. Lufthavnen vil i resten af 2018 og i løbet af næste år erstatte alle resterende scannere med den nye type scanner. I afgangshallerne 2 og 3 er maskinerne allerede erstattet. Det bekræfter en talsmand fra lufthavnen overfor InsideFlyer.

Eftersom udrulningen af de nye scannere kommer til at ske i forskellige trin, bliver den generelle anbefaling om at tilbyde væsker og elektronik separat til kontrol ikke ændret. I sikkerhedskontrollen vil en medarbejder informere passagerer om bagagen skal pakkes om eller kan sendes direkte igennem. Der bliver heller ikke ændret på den maksimale mængde væsker, der kan tages med ombord. Den er lovbestemt og er derfor stadig begrænset til én gennemsigtig plastikpose på maksimalt 1 liter.

 

Denne artikel er oprindeligt skrevet af The Flying Dutchboy fra vores søsterside Insideflyer.nlHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *