Ingen grund til at pakke håndbagage ud med nye scannere i Amsterdam

AMS security

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Amsterdam Schiphol lufthavn udfører i samarbejde med National Coordinator for Security and Counterterrorism (NCTV) og KLM et forsøg med en ny type scanner i sikkerhedskontrollen.

I to af køerne i afgangshal 3 og transferfilter E/F kan medarbejdere nu scanne bagagen i 360 grader i 3 dimensioner ved hjælp af en CT scanner.

Det er dermed ikke længere nødvendigt at tage væsker og laptops ud af bagagen og køre dem igennem scanneren for sig selv. Passagerene vil blive informeret ved båndet. Mængden af væsker der må tages med (maksimalt 100ml beholdere i en maksimalt 1 liter stor pose) bliver der ikke lavet om på.

CT scanner Amsterdam lufthavn
Ny software gør det muligt at se i 3D igennem bagagen

Udover at forbedre sikkerheden ved kontrollen håber lufthavnen at de nye scannere kan gøre processen nemmere og hurtigere. Hvis pilotforsøget bliver en succes bliver de nye scannere installeret i alle 67 kontrolposter i hele lufthavne. Det ville være færdigt i slutning af 2017. Vi kan håbe at de danske lufthavne følger forsøget og også installerer de nye maskiner.

Denne artikel er oprindeligt skrevet af The Flying Dutchboy fra vores søsterside Insideflyer.nlHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Trackbacks & Pingbacks

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *