Anmeldelse: Hotel Radisson Blu Scandinavia Aarhus

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Hotellet er oplagt, når du skal overnatte i Aarhus. Det ligger centralt (kun 5 minutters gang fra banegården, hvor lufthavnsbusserne til Tirstrup og Billund holder). Selv om hotellet snart er 25 år gammelt, er det stadig flot og indbydende. Servicen er i top og prisen for en overnatning er rimelig.

Hotellet er en del af Scandinavian Center, der ligger lige ved siden af Musikhuset og tæt på Rådhuset og Rådhusparken. Scandinavian Center har kongres faciliteter med plads til op til 4000 deltagere i den store sal. Parkeringskælderen kan tage op til 1100 biler. Da centret blev indviet i 1995 var planen, at det skulle have mange eksklusive butikker. Det lykkedes dog aldrig at få liv i shopping centret, så derfor bruges det planlagte butiksareal nu til kontorer, et fitness center og et privat hospital.

Velkomst

Det første, der møder gæsterne er et indbydende rullebord med frugt, småkager og vand. Hvis der skulle være en lille kø ved receptionen, kan den nyankomne gæst stoppe op ved rullebordet og tage en forfriskning i ventetiden.

Gæster på hotellet kan tage en lille forfriskning inden check in

Ved check-in skranken kan man forsyne sig med velsmagende vingumme, som kan forsøde den korte ventetid og måske også formildne børnene, hvis de er lidt trætte af at vente i den korte kø. For i sommerferien har hotellet besøg af mange børnefamilier – nogle af dagene har hotellet alle barnesenge i brug. Det anbefales derfor at bestille disse på forhånd, så man er sikker på, at børnene får deres egen seng.

Vingummi til den søde tand.

Værelset

Hotel Radisson Blu Scandinavia Aarhus har i alt 234 værelser. Jeg har haft fornøjelsen af at bo både på et standard værelse og et bedre værelse (det såkaldte superior room). De 2 værelsestyper har i princippet samme størrelse og samme indretning af værelse og badeværelse. Den væsentligste forskel mellem de 2 værelsestyper er, at superior rooms

  • har fået nye møbler (og dermed betydeligt bedre indrettet)
  • er placeret på de 2 øverste etager (og dermed har bedre udsigt)
  • har en Nespresso kaffe maskine

Superior Room

Hvis man kender Radisson Blu kæden, giver værelset ingen overraskelser. Alt er som man skulle forvente. Værelse er praktisk indrettet med senge, som giver en god søvn og en behagelig lænestol, hvor man kan slappe af med en bog eller nyde et af de udvalgte TV-programmer, hotellet tilbyder.

Senge og lænestol på Radisson Blu Scandinavia Aarhus
Arbejdsbord

Værelset har også en lille minibar med udvalgte drikkevarer i køleskabet, samt chokolade, chips og vin, der står og frister ved siden af kaffemaskinen. Kaffe og te er gratis, mens forbruget af de øvrige varer afregnes ved afrejse. Det er muligt at hente isterninger på gangen – men mit værelse havde desværre ingen isspand. Så dem måtte jeg hente i en kop eller et glas.

Uddrag af minibaren

Badeværelset

Også badeværelset, er som man kan forvente. Badekar med bruser og naturligvis shampoo og sæbe af mærket “Thisworks”, som langt de fleste Radisson Blu hoteller bruger.

Morgenmad

Den store morgenmadsbuffet har alt, hvad man kan ønske sig: Flere slags brød og rundstykker, æg, bacon, pølser, oste og pålæg. Dertil kommer naturligvis et udvalg af kolde og varme drikke: Juice, vand, kaffe og te. Eller sagt med andre ord: Den normale standard på Radisson Blu. De levende lys ved buffeten spredte hygge fra morgenstunden.

Morgenmads buffet
Levende lys giver ekstra hygge

Når hotellet er fuldt booket, kan det tydeligt ses ved morgenmaden: Der er kø ved buffeten, det kan være svært at finde en plads ved et af bordet i restauranten – og personalet har svært med at nå fylde buffeten op og rydde bordene for brugt service.

RAA – Nordic Brasserie & Bar

Om aftenen frister det hyggelige brasserie og bar ved siden af receptionen. Der er et pænt udvalg af drikkevarer og en rimelig menu med 4 – 5 mulige forretter, hovedretter og deserter. Medlemmer af Radisson Rewards får desværre ikke rabat på køb i RAA (En af fordelene for medlemmer af Radisson Rewards er, at de kan få op til 20% rabat på hotelkædens restauranter – afhængig af den status man har opnået)

RAA – Nordic Brasserie & Bar

Radisson Rewards

Medlemmer af loyalitetsprogrammet Radisson Rewards får en række fordele af at overnatte på hoteller i kæden “Radisson Blu”. Uanset status får man altid 2 flasker gratis vand. Når man har guld eller diamant status, er nogle af de ekstra fordele en gratis opgradering til bedre værelse og en velkomstgave.

Jeg har måtte konstatere, at jeg på 4 ophold inden for det seneste år kun en enkelt gang har fået tilbudt de gratis vand ligesom jeg kun har set velkomstgaven en enkelt gang. Jeg har i hvert fald en gang ikke fået tilbudt opgraderingen (måske var det 2 gange).

Det er ikke noget afgørende for mig – men jeg undrer mig alligevel over, at der ikke er bedre styr på fordelene til medlemmer af loyalitetsprogrammet.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Overblik

Pros

Central beliggenhed, god service, pæne værelser og stor morgenbuffet

Cons

Man får ikke altid fordelene ved status Radisson Rewards (opgradering og velkomstgave)

Beliggenhed

Service

Value for Money

Generel Vurdering

Konklusion

Et udmærket hotel, som kan anbefales både til forretningsrejsende og turister

4.7

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *