Anmeldelse: KLM A332 fra Amsterdam til St. Maarten i economy class

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

For et par måneder siden – under October Specials kampagnen hos KLM – var der nogle gode tilbud på award billetter til Karibien. Herunder award billetter til St. Maarten. Det er et must for en ægte flyelsker at besøge det lille strand et par meter fra landingbanen til Princess Juliana lufthavnen.

At se flyene lande med en lille drink i hånden, det er livet! Det er dog ærgerligt at KLM ikke flyver til SXM med deres 747 længere.

Hvor en award billet retur fra Amsterdam til St. Maarten normalt koster 60.000 Flying Blue miles, var det nu på tilbud til halvpris. I mit tilfælde sparede jeg enda 60.000 miles for to billetter i economy class. Skatter og afgifter skal dog betales. For denne rejse var det €170,- per returbillet. En standard economy billet kan købes fra €600,-. Du flyver dermed direkte fra Amsterdam til St. Maarten med KLM i en Airbus A330-200.

På lufthavnen

Gennem min elite status hos Al Italia, kunne vi bruge Skypriority ved check in og fast track køen gennem security bagefter. Det tog derfor ikke lang tid før vi var airside. Først en lille time i loungen for at spise morgenmad.

KLM Crown Lounge Amsterdam

Boarding

Efter et morgenbesøg af den overfyldte KLM Crown Lounge 52, var det blevet tid til ombordstigning. Heldigvis kunne vi også her bruge Priority køen.

Boarding Amsterdam
Fordelen ved priority boarding er meget tydelig her.

Ved gaten spurgte vi om vi kunne bytte plads fra række 37 til række 18. Jeg vidste nemlig at alle 4 midterstolene på række 18 var ledige. Det var ingen problem.

Foretrukne sæder foran i flyet koster €27 for Flying Blue Ivory medlemmer at reservere, €30 for ikke-medlemmer. Ved gaten fik vi dem gratis…

Det gjorde at vi havde 4 sæder til 2 personer. Perfekt! Vi kunne stille en taske på en af stolene (under flyvningen), bruge to borde under spisningen, og enda prøve hvordan full-flat føles :). Der er også mindre larm fra motorene foran i flyet og man er hurtigere ud af flyet efter landingen. Vil du have fuldstændig ro i flyet, så kan jeg anbefale et par noise cancelling høretelefoner.

I luften

  • Selskab: KLM
  • Flynummer: KL0729
  • Flytype: A330-200
  • Tid: 11:30
  • Længde: 8 timer 45 minutter
Inden boarding kunne man få en avis til undervejs

Eftersom vi var blevet lidt længere i loungen, var boarding allerede undervejs da vi kom til gaten. Det tog ikke lang tid før vi havde fundet vores pladser.

KLM Economy Class

KLM Economy Class

Efter omkring en time blev der serveret noget at drikke efter eget valg og en pose nødder. Jeg trang mest til en øl.

KLM Economy Class

Kort efter kom kabinepersonalet rundt med (engangs) vådservietter. Stadig tørstig, eller lyst til noget andet at drikke? Ingen problem, det blev der sørget for.

KLM Economy Class

Underholdning

Tid til at undersøge underholdningssystemet. Det første der springet i øjet er lilleput skærmen. Det er heller ikke en touchscreen og det er meget svært at se. Det behøver ikke nødvendigvis være en HD-skærm, men det her er tydeligvis forældet. At se en film med undertekster er nærmest umuligt. Mulighederne i systemet var dog meget gode. For eksempel kan man se hvad der bliver serveret om lidt, hvad der er af drikkevarer, og så videre.

Ved hver anden stol var der installeret en metalkasse på gulvet til underholdningssystemet. Pas altså på hvor du sætter dig. Tip 1: kontroller dit sædevalg hos SeatGuru. På sitet finder du en oversigt over sæderne og bemærkninger fra andre passagerer. Tip 2: husk at oplade din telefon eller tablet inden du stiger ombord. KLM’s A332 har ingen strøm- eller USB-stik i economy class. Hvis du spørger personalet om de kan oplade din telefon i business class er det ingen problem.

Måltiden

Efter omkring 2,5 time blev der serveret en måltid. Som sædvanlig i economy class var der et valg mellem to retter. På denne flyvning var der mulighed for at få kødboller med kartoffelmos og grøntsager, eller en vegetarisk pasta. Maden smagte udmærket og de typiske hollandske småkager ’stroopwafels’ var enormt søde, men overraskende gode!

This slideshow requires JavaScript.

 

KLM Economy Class
‘If you don’t eat it, don’t waste it, your neighbour might eat two’

 

Efter maden blev der serveret kaffe og te, men en avec var heller ikke nogen problem. Jeg tog selv en kop kaffe (på anbefaling fra den venlige stewardess) med et glas cognac.

KLM Economy Class
Kaffe med cognac

Halvvejs på turen blev der serveret is. Den sagde jeg ‘nej tak’ til. Jeg ville hellere gå en tur igennem economy class kabinen og strække benene. Jeg lagde mærke til at det var væsentlig koldere bagerst i flyet. Eftersom jeg alligevel gik en tur, bestilte jeg en gin & tonic. Der var også små flasker vand, flere småkager og slik til fri afbenyttelse.

KLM Economy Class

En time inden landing blev der serveret en let snack. Det lidt seje pizzabrød smagte godt.

This slideshow requires JavaScript.

KLM Economy Class
Flyet ved gaten på Princess Juliana International Airport

KLM Economy Class Konklusion

KLM’s A332 er et hyggeligt, men forældet fly. Fordi det er lidt mindre end for eksempel en Boeing 777, har det nogle fordele:

  • Maden bliver serveret hurtigere
  • 2-4-2 inddeling. Vælg derfor stole ved vinduet hvis du rejser to sammen. Meget rart på en flyvning på knap 9 timer. Der er ikke noget mere irriterende end at skulle vække en ukendt nabo midt om natten når man vil forbi.

Personalet var meget venligt og hjælpsom. Denne KLM besætning vil jeg flyve med igen. Ikke nødvendigvis på dette fly.

 

Denne artikel er oprindeligt skrevet af Jan fra vores søsterside Insideflyer.nl

Overblik

Pros

- Med en 2-4-2 inddeling kan man få sit eget hjørne hvis man rejse to sammen
- Venlig besætning

Cons

- Economy class har ingen strøm eller USB-stik
- Forældet fly med forældet underholdningssystem

Rejseklasse

Sæde

Mad og drikke

Besætning

Værdi

Generel Vurdering

Konklusion

De A330-200 er et hyggeligt, men forældet fly. Underholdningssystemet har de nyeste film og information, men er forældet. Min iPhone 7 var lige så bred som skærmen. Den gode pleje og det venlige personale ombord gjorde det dog til en behagelig rejse.

3.2

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *