Anmeldelse: Lavpris der fungerer med Eurowings til Hamborg

Eurowings Hamborg

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Der findes mange fordomme om lavprisselskaber, og flere undlader helt at bruge dem – men er det virkelig så galt at rejse lavpris? I denne anmeldelse tester vi lavprisselskabet Eurowings.

Henover weekenden var jeg i Nice til et par møder. Møderne skalle slutte søndag morgen, hvilket udelukkede de fleste afgange til Danmark med SAS og Norwegian, da deres afgange ligger om formiddagen. Valget faldt derfor på en billet til kun 39€ med Eurowings til Hamborg kl. 16.

Eurowings er et af Lufthansa gruppens lavprisselskaber, og opereres primært med fly der tidligere har været brugt af Lufthansa, samt fly der ”wet-leases” fra Airberlin. Selskabet er bygget op af 3 prisklasser, der hver især indeholder forskellige services. Den laveste serviceklasse hedder Basic, og indeholder blot et sæde på flyet – dvs. Ingen indskrevet bagage, ingen pladsreservation og ingen mad eller drikke ombord. Den mellemste prisklasse som hedder Smart, indeholder 1 stykke indskrevet bagage, samt en snack ombord, ligesom man får mere benplads ved ens sæde. Med den øverste prisklasse – kaldet Best får du oven i hatten loungeadgang, og forskellige valgmuligheder for mad ombord. På dagens flyvning valgte jeg den laveste af de tre prisklasser.

Førstehåndsindtrykket af A319-flyet som skulle flyve mig til Hamborg, var at det virkede relativt nyt, og det virkede som om at det var blevet shinet op da det overgik fra Air Berlin til Eurowings operation. På den mindre charmerende side, sagde crewet ikke ”hej” eller ”velkommen om bord” da man kom ind af døren, hvilket ellers er standard at man gør som kabinepersonale. Dette efterlod et dårligt førstehåndsindtryk af kabinepersonalet. Dog skulle det vise sig senere hen, at personalet kun talte et meget begrænset engelsk, og det kan være derfor at de gemte sig lidt væk imens passagerene gik om bord?

Boarding ved bus-gate i Nice

Sædet er et ganske behageligt lædersæde, med en fin sædebredde lignende Lufthansas. I ”Basic” sektionen af flyet, er sædeafstanden ikke på højde med Lufthansa selv, men jeg kunne fortsat – med mine 178 cm. – være der uden at støde knæene i sædet foran. Jeg valgte med vilje et sæde bagerst i flyet ved check in, og fik dermed en række for mig selv, da de fleste passagerer havde fået tildelt pladser forrest i flyet.

Kabinen på dette Eurowings opereret af Airberlin A319-fly
Sæderne i Basic kabinen

Imens de resterende passagerer fandt på plads, tog jeg mig lidt tid til at bladre igennem Eurowings menu, med den mad man kan købe om bord. Maden var overraskende billig, hvilket blot forstærker min beslutning om at booke den billige billet – jeg sparede fortsat flere hundrede kroner, på trods af at jeg købte en Sandwich combo om bord, besående af en sandwich, en cola og en chokoladebar. Comboen kostede mig blot 7,5€, hvilket kunne betales med Visa/Mastercard ombord.

Et udsnit af menukortet på kort- og mellemdistance flyvninger med Eurowings

Sandwichen var bedre end forventet, og var bestemt ikke tør og kedelig, ligesom meget fly mad har det med at være. Mange andre comboer og enkeltstående varer blev solgt ombord, til ganske overkommelige priser.

På flyet var der installeret et wi-fi underholdningssystem, hvilket fungerede på den måde at man forbandt sin enhed til det trådløse netværk, for derefter at kunne streame film, høre musik eller følge flyet på et kort.

På IFE kunne man følge med i flyvningen direkte fra sin computer, smartphone eller tablet

Flyveturen på lidt over 2 timer tilbragte jeg med lidt arbejde imens jeg indtog mit måltid, men efter blot en halv time blev øjenlågene tunge, og jeg døsede hen, og vågnede først da vi var under indflyvning til Hamborg.

Eurowings benytter sig ligesom Lufthansa af den bedst tilgængelige gate. Derved steg vi om bord ved hjælp af trapper, hvorimod vi kørte til en jetbro i Hamborg. Denne form for komfort får du ikke ved konkurrerende lavprisselskaber som Ryanair og Easyjet.

Ligesom mange andre flyselskaber har Eurowings en del skjulte gebyrer. Du kan blandt andet hurtigt komme af med 10€ i betalingsgebyr, hvis ikke du har et Visa Debit-kort . Desforuden er der selvfølgelig gebyrer for sædereservation og indskrevet bagage, med mindre man rejser på en billettype der inkluderer det. Jeg rejste ikke selv med bagage, så jeg kan ikke sige hvordan deres check in agenter er. Jeg brugte Eurowings app til at checke ind selv, og den fungerede helt super!

Afgang fra Nice, med udsigt over byen og bjergene i baggrunden

På denne tur optjente jeg 125 miles til Miles&More bonusprogrammet, hvilket bestemt ikke er specielt prangende, dog kan det betale sig at oprette sig som kunde i Boomerang Club, hvilket er Eurowings og Germanwings eget bonusprogram. Her kan man tjene væsentligt flere point, men man skal flyve med dem flere gange om året, for at det er interessant.

Alt i alt havde jeg en rigtig god tur, prisen taget i betragtning, og det eneste jeg kan sætte en finger på, er kabinepersonalets manglende engelskkundskaber. Står jeg igen og skal hjem et sted fra, og Eurowings har en god og billig afgang, vil jeg til en hver tid booke den.

Eurowings har endnu ingen ruter fra Danmark, men de har blandt andet hub i Hamborg, hvilket er en populær ferielufthavn for mange Danskere. Eurowings har både ruter til forretnings- og feriedestinationer fra Hamborg, og selskabet (og især dets priser) kan være meget interessant for os i Danmark.

Rutekort over Eurowings kort- og mellemdistance destinationer fra Hamborg

Bemærk at selvom selskabet er ejet af Lufthansa Gruppen, så er de altså ikke med i Star Alliance. Derfor kan du ikke bruge fordele fra f.eks. et SAS guldkort, den eneste undtagelse er dog Miles&More statuskunder, som fortsat kan bruge visse fordele på Eurowings flyvninger.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Overblik

Pros

+ Billig billet
+ Kvalitet og pris af mad og drikke
+ Moderne fly
+ Gode afgangstider

Cons

- Kabinepersonalet talte dårligt engelsk
- Lav pointoptjening
- Ingen forbindelser til Danmark

Sæde

Catering

Crew

Value 4 Money

Generel Vurdering

Konklusion

Eurowings er i den gode ende af spektrummet, når det kommer til lavprisselskaber. Man kan selv tilpasse sin billet, til at matche ens behov, og priserne er fair. Man kan optjene point til Miles&More, selvom flyselskabet ikke er medlem af Star Alliance. Alt i alt en god oplevelse, og rigtig god værdi for pengene!

3.8

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *