Anmeldelse: Royal Jordanian fra Amman til København

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Behagelig flyvning med oneworld medlemmet Royal Jordanian, som siden i sommer flyver tre gange om ugen mellem Jordans hovedstad og København, På den næsten fem timer lange flyvning var der to serveringer og adgang til et omfattende underholdningssystem.

Hele 36 timer før afgang åbner Royal Jordanian for online checkin. Vi have i forvejen reserveret to pladser (gratis) på række 15, men kunne nu rykke op på række 11. Boardingkortene kunne downloades til smartphone og vi behøver ikke på noget tidspunkt, at have et boardingkort på papir.

Det var meget nemt at komme igennem Queen Alia International Airport i Amman. For at komme ind i afgangshallen, skulle bagagen først gennemlyses. Da vi ikke skulle checke bagage ind, kunne vi gå videre til paskontrol og den sidste security check. Der var ingen kø nogen steder, så der tog mindre end 10 minutter at komme igennem. Jeg har desværre ikke mere status på oneworld, så vi fik en god kop kaffe i en bar, inden vi gik ombord.

Flyet var en Airbus A319 delt op i business og economy. Flyet var ikke i den sædvanlige Royal Jordanian bemaling, da det var malet hvidt med en stor oneworld tekst. På business er der tre rækker i en 2-2 konfiguration, mens man på economy sidder i den vanlige 3-3 konfiguration.

This slideshow requires JavaScript.

Ombordstigningen gik hurtigt, da der på denne afgang kun var omkring 30 passagerer.  Der var god plads til benene, da economy kabinen kun rummer 96 pladser. Efter at være kommet ombord, bliver der udleveret et lille headset og tæpper, hvis det ønskes. Desværre var gulvpladsen på midtersædet reduceret på grund af en stor boks til underholdningssystemet, men heldigvis var pladsen ved siden af ledig.

Hvis man ønskede at ligge ned, så var der så god plads, da man sagtens kunne tage en sæderække for sig selv og ligge ned under flyvningen.

Underholdningssystem

This slideshow requires JavaScript.

I armlænet sidder et en lille fjernbetjening til underholdningssystemet. Her kunne man foruden en fligth map finde 5 forskellige serier, som for eksempel ”Big Bang Theory” og en CNN rejsekanal. Skærmkvaliteten på den lille skærm var ikke god, da billedet flimrede.

Jeg var desværre ikke forberedt på det omfattende underholdningssystem, så jeg havde ikke medbragt mit noise-cancelling headset, så jeg måtte bruge det udleverede headset, som havde svært ved at sidde fast i øret.

Ved at kigge mig omkring kunne jeg se, at flere sad og spillede spil eller så nogle film, jeg ikke kunne se. Forklaringen på dette var, at jeg skulle vende fjernbetjeningen om, så den virkede som et gamekonsol. Nu kunne jeg foruden spil vælge mellem 67 ældre Hollywood film og 21 world-cinema film. Samtidig stod billedet skarpt på skærmen. Det virker som om, de har bibeholdt et gammelt analogt underholdningssystem, samtidig med indførelsen af et nyt digitalt system.

Serveringen

This slideshow requires JavaScript.

Efter en time startede serveringen, hvor man kunne vælge mellem en boks med kylling eller ost. Jeg valgte ost og fik en stor sandwich med ost og salat. I boksen var der også et lille brød, som man kunne dyppe i et lille bæger med meze. Desuden var det to bægre med vand og orangejuice. Desuden kunne man få en kop kaffe eller te.

Ca. en time før landingen kom de atter rundt med vognen, som denne gang var fyldt med alkoholiske drikke. Jeg valgte den mest udbredte øl i Jordan, nemlig en Amstel sammen med en pose peanuts. De havde desværre ikke nogen af deres lokale Petra øl. Der var også mulighed for at vælge en gin-tonic, som de skænkede rundhåndet op af.

Efter 4 timer og 45 minutter landede vi til tiden i Kastrup.

Norwegian aflyste

Oprindelig skulle vi have været med Norwegian hjem fra Aqaba ved Rødehavet, men torsdagens flyvning var aflyst, lige som flyvningen ugen efter. På udturen til Aqaba en uge før var vi kun 10 passagerer i en Boeing 737. Da Norwegian kun flyver en gang om ugen, måtte de finde en anden rute. Call centeret havde svært ved at finde en forbindelse Aqaba-København. Det ville indebære to flyskift og lange layovers. Så jeg foreslog, at vi fløj hjem med Royal Jordanian. Efter en del forhandlinger med en manager lykkedes det at blive booket til en hjemtur med Royal Jordanian fra Amman. Så behøvede vi heller ikke at køre 300 kilometer tilbage til Aqaba for at nå vores fly.

I modsætning til Norwegian, så var der her mad, drikke og underholdningssystem med i prisen. Desuden kunne vi medbringe to gange 23 kg bagage.

Foto © Per DanielsenHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Overblik

Pros

+ Venlig betjening
+ Stort underholdningssytem
+ Medlem af One World, optjener Avios og Tier Points
+ Gratis måltid ombord

Cons

- Ingen WiFi eller strømstik

Komfort

Mad og drikke

Underholdning

Generel Vurdering

Konklusion

Behagelig flyvning med gratis servering ombord. Venlig betjening og flyvning til tiden. Stort underholdningssystem, men hverken WiFi eller strømstik ombord.

3.8

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *