Anmeldelse: Royal Jordanian fra Amman til Rom i Economy Class

Royal Jordanian Amman

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

I denne anmeldelse tager jeg dig med ombord et relativt ukendt mellemøstligt selskab: Royal Jordanian fra Amman til Rom. Selskabet er ligesom Qatar Airways del af OneWorld alliancen. Jeg fløj med dem som del af min verdensrejse med OneWorld.

Royal Jordanian er er forholdsvis lille spiller i Mellemøstem med en flåde bestående af Airbus A320, Boeing 787 og Embraer fly. Selskabet har et udbredt netværk i regionen med destinationer i Asien, Amerika og Europa. Selskabet tilbyder rejser fra København til Amman via London i samarbejde med British Airways. Jeg fløj med dem fra Amman til Rom i Economy Class.

Royal Jordanian
Den A320 som skulle bringe mig til Rom

Bestilling

Efter bestillingen valgte jeg med det samme et sæde ved en nødudgang samt en vegansk måltid. Heldigvis er Royal Jordanian’s hjemmeside meget brugervenlig. Det er meget nemt at vælge en speciel måltid. Det synes jeg er en stor fordel. Jeg hader det når man skal ringe til et callcenter for at bestille måltiden, som for eksempel hos American Airlines.

Det er gratis (for alle bookingklasser) at vælge sæde på websitet. Det koster heller ikke ekstra at vælge et sæde ved en nødudgang. Det er en fordel i forhold til storebroren Emirates, hvor det koster $25 for i det hele taget at få lov at vælge en stol på en flyvning mellem Dubai og Europa.

Check ind

Online check ind på Royal Jordanian’s hjemmeside var nemt og hurtigt. Personalet i lufthavnen syntes jeg dog ikke var særlig venlige. Jeg fik fornemmelse at de hjalp mig modvilligt ved aflevering af kufferten. Også sikkerhedspersonalet var ubehøvlede. En verden til forskel til det supervenlige personale jeg mødte for et par dage siden på lufthavnen i Osaka.

Boarding

Lufthavnen i Amman er temmelig morderne, og samtidig ret kompakt. Jeg var derfor hurtig ved gaten. Efter en times venten, startede ombordstigningen. Der var ingen form for prioriteret boarding. Det var heller ikke noget problem eftersom vi alligevel skulle køre med bus til flyet.

Royal Jordanian
Boarding i Amman

Efter en venlig velkomst ombord, fik jeg ret hurtigt en forklaring om procedurene ved nødudgangene.

This slideshow requires JavaScript.

Omkring middag er der myldretid på lufthavnen i Amman når alle fly mod Europa tager afsted. De to fly efter os fløj til henholdsvis Amsterdam og Berlin.

Stol og underholdningssystem

Royal Jordanian
Sæde 10A

Sædet er meget komfortabel og der er rigeligt med benplads. Jeg lagde mærke til at de almindelige stole også have en del benplads. Mit underholdningssystem virkede dog ikke. Det fortalte jeg til kabinepersonalet med det samme, som lovede at kigge på det.

Efter omkring tre kvarter blev systemet reset. Det hjalp dog ikke. Selv efter 3 reboots reagerede min skærm ikke på noget. Til sidst brugte jeg skærmen fra stolen ved siden. Den virkede dog upåklageligt.

Underholdningssystemet har et stort udvalg af film og serier, men musikudvalget syntes jeg var lidt småt. System var desuden langsomt og jeg syntes det var lidt upraktisk at man kun kunne betjene det fra fjernbetjeningen. Også selve fjernbetjeningen syntes jeg var ulogisk og mærkelig.

Service

Omkring 30 minutter efter afgang startede servicen med noget at drikke efter eget valg, en snack (sødt eller saltet) og et friskt håndklæde. Der blev ikke sparet på noget og også alkoholiske drikkevarer var til fri afbenyttelse.

Royal Jordanian
Min måltid ombord. Jeg var lidt sent med at tage et billede.

Ret hurtigt efter den første service, startede madservicen. Jeg havde bestilt en vegansk måltid, men fik den ikke i første omgang. Først efter jeg insisterede to gange at jeg havde bestilt en speciel måltid, forsvandt hun bagved for finde min måltid.

Måltiden bestod af ris i sursødsovs med tofu, salat med italiensk dressing, brød med smør og en flaske vand. Efter måltiden blev der serveret kaffe og te. For passagerer der ikke havde bestilt mad i forvejen, stod valget mellem oksekød med ris eller kylling med ris. Jeg syntes ikke maden smagte af ret meget og brødet var udtørret.

Konklusion

Jeg syntes det var en rimelig ok flyvning med stor skift i venligheden hos personalet. Underholdningssystemet var svært at styre og måltiden var ikke værd at skrive hjem om. Sædet var derimod komfortabel og der var rigeligt med benplads. En anden fordel er gratis sædevalg og en brugervenlig hjemmeside. Pånær den rolige og moderne lufthavn i Amman, synes jeg ikke det har meget merværdi at flyve til Mellemøsten eller Asien med Royal Jordanian.

 

Denne artikel er oprindeligt skrevet af Roij Scholten fra vores søsterside Insideflyer.nl

Overblik

Pros

- Brugervenlig hjemmeside
- Gratis sædevalg
- Komfortabelt sæde med god benplads

Cons

- Underholdningssytem svært at styre
- Ingen anerkendelse af OneWorld status
- Personale ikke altid lige venlig
- Smagløs måltid

Rejseklasse

Sæde

Forplejning

Personale

Værdi

Generel Vurdering

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *