Anmeldelse: Sheraton Warsaw

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Sheraton Warsaw ligger centralt i den polske hovedstad og i gå afstand fra mange af byens turistattraktioner. Men også tæt på grønne områder og Lazienki parken. Servicen er i top – og hotellet kan varm anbefales

Jeg har aldrig været klar over, at der er et Sheraton hotel i Warszawa. Og det selvom jeg har været udstationeret dér i godt 2 år. Men da jeg skulle bruge en overnatning i byen og bestilte via Marriotts hjemmeside, kom hotellet op som en mulighed. Og det skulle da prøves.

Hotellet ligger lidt gemt – men rimeligt centralt. Godt en kilometer fra den gamle bydel og kongeslottet – stort set for enden af gaden “Nowy Swiat”, som kongen i sin tid brugte, når han skulle ud til sommerresidensen syd for byen. Du kan hurtigt spadsere fra hotellet til en af de mange restauranter i Foksal (en sidegade til Nowy Swiat), der nu huser mange spisesteder og cafeer.

Lige nu er man ved at renovere hotellet – og derfor er indgangen midlertidigt forlagt til bagsiden. Men det ved taxachaufføren fra lufthavnen naturligvis.

Ankomst

Aftenen før jeg skulle ankomme til hotellet, fik jeg en mail, hvor hotellets “Front Office Supervisor” byder mig velkommen og forsikrer, at hotellet vil gøre deres bedste for at give mig en opgradering. Og så skulle jeg endelig skrive, hvis jeg måtte have specielle ønsker. Det er nok fordi, jeg nu har boet så mange nætter på de forskellige hoteller i loyalitetsprogrammet “Marriott Bonvoy”, at jeg har fået status som Platinium Elite. Jeg værdsætter naturligvis denne service, som jeg ikke har oplevet på andre hoteller.

Sheraton Warsaw. Lidt mundgodt i receptionen

Personalet var klar til at bære min kuffert ind fra taxien og der var ingen kø ved receptionen, så jeg fik straks mit nøglekort. Det hele gik så hurtigt, at jeg slet ikke fik tid til at nyde nogle godter fra bordet med de søde sager, som ventende gæster kan forsyne sig fra.

Jeg kunne vælge, om jeg ville have gratis morgenmad eller 500 point i “Marriot Bonvoy” som velkomstgave. Da morgenmaden allerede var med i min reservation, valgte jeg de 500 point. Når jeg har fået denne velkomstgave 50 gange, har jeg point nok til en gratis overnatning på Sheraton Warsaw.

Velkomstgave

Sheraton Warsaw. Velkomstgaven på værelset

På værelset stod den næste velkomstgave klar. En flaske rødvin og kager ledsaget af et lille håndskrevet kort, hvor jeg igen er budt velkommen. Igen en meget fin gestus fra Sheraton.

Værelset

Jeg havde reserveret et Club Værelse, der giver adgang til loungen på 6. sal. Det var det, jeg fik. Så jeg må konkludere, at det ikke bar frugt, at personalet havde gjort deres bedste for at opgradere mig. Jeg fik, hvad jeg havde betalt for.

Sheraton, Warsaw. Værelset

Værelset var fint rent og møbleret med en stor seng, en sofa og en arbejdsplads. Der lå naturligvis badekåber klar på sengen. Der var mange stikkontakter i væggen, så jeg havde rige muligheder for at oplade min bærbare PC-er og mobiltelefonen.

På Sheraton kan du få 1.500 point på din Marriott Bonvoy konto for hver nat, du vælger at sove i det samme sengetøj. Jeg troede faktisk, at man helt havde fravalgt rengøringen, når man valgte de 1.500 point – men har på andre hoteller fået tømt papirkurv, skiftet håndklæder på badeværelset og fået ny sæbe og shampoo.

Så 1.500 point for at beholde sengetøjet en ekstra nat er en fin deal. De point vil jeg gerne tjene.

Sheraton Warsaw. Værelset

Et stort fjernsyn fyldte de meste af væggen til naboværelset. Jeg tog et hurtigt kik på programoversigten: Et stort antal polske kanaler, CNN, BBC Euronews og flere tyske kanaler (både public service kanalerne ADR og DW samt nogle af de reklamefinansierede).

På reolen under fjernsynet var et par gratis flasker vand, lidt chokolade og reklame for husets massagetilbud.

Badeværelset

Sherator Warsaw. Badeværelset

Badeværelset var i det normale Sheraton design, som jeg også har mødt på andre af kædens hoteller. Jeg kunne godt lide, at der stod en frisk nellike i vasen.

I spejlet over håndvasken ses garderobeskabene i værelset. Der er godt med plads til at lægge og hænge tøjet fra kufferten. Skabet har også et strygebræt og et strygejern til forretningsmanden med krøllede skjorter.

Sheraton Warsaw. Badekar og bruser

Også på Sheraton Warsaw skal du hoppe op i badekaret, hvis du ville under bruseren. Jeg vil faktisk hellere gå ind i en bruserkabine.

Sheraton Warsaw. Sæbe, shampoo og andre nyttige ting i badeværelset

Der var naturligvis et fint udvalg af shampoo, sæbe og body lotion. Dertil kommer vatpinde, vatpuder og en skraber, hvis du trænger til en barbering. Alt omhyggeligt pakket ind i plastik. Nu vil jeg ikke lyde som en frelst klimatosse, men jeg undrer mig over, om det er nødvendigt med al den indpakning.

Dertil kommer at flaskerne med sæbe og shampoo er produceret i Canada – og dermed allerede har rejst længere for at nå frem til Warszawa end de fleste af hotellets gæster.

Loungen

Da jeg kom ind i loungen, var jeg den eneste gæst. Så jeg fik en hurtig rundvisning af personalet. Igen følte jeg mig meget velkommen.

Sheraton Warsaw. Loungen

Loungen er åben fra 7 til 23. Der serveres morgenmad, frokost og aftensmad. Hertil kommer et fint udvalg af vand, juice, kaffe og te. Samt muligheden for at nyde et glas af husets rød- og hvidvin.

Sheraton Warsaw. Arbejdspladser i loungen

Der er fin plads i loungen, der også har et lille arbejdshjørne med 2 computere og en printer. Jeg er glad for, at have denne service, selvom jeg sjældent bruger den.

Frokost i loungen

Sheraton Warsaw. Lune retter i loungen

Til frokost serveres et par varme retter: En tærte med kylling, og hvad jeg nærmest vil kalde “forårsruller” – selvom formen er lidt anderledes.

Sheraton Warsaw. Salat med laks serveret i syltetøjsglas

Den tilberedte salat bliver serveret i syltetøjsglas. Til frokost var der laksesalat i glassene – så SAS har ikke eneret på at servere den røde fisk i loungen. Til aftensmad var laksen skiftet ud med rejer.

Sheraton Warsaw. Salatbaren i loungen

Dertil kommer en stor salatbuffet, hvor en skål med tunfisk supplerede grøntsagerne. Så der er rig mulighed for at blande sin egen salat – eller supplere laksesalaten.

Sheraton Warsaw. Det søde tilbud i loungen

Endelig kunne vi vælge mellem et par søde retter: Små kager med jordbær, glas med creme/budding og blåbær samt en banankage. Desværre var denne del af buffeten meget velbesøgt af små fluer. Jeg ved, at det er svært at komme af med disse insekter – men jeg ville værdsætte, hvis jeg ikke skulle dele de søde sager med bananfluer.

De mange fluer efterlader også et indtryk af, at hygiejnen i køkkenet kunne være bedre. Der var dog ingen andre indicier på dårlig køkkenhygiejne.

Sheraton Warsaw. Det sunde tilbud i loungen

Det var også muligt at forsyne sig med en pære, en blomme eller et stykke melon.

Sheraton Warsaw. Loungens udvalg af drikkevarer om eftermiddagen

I løbet af dagen er udvalget af drikkevarer helt fint. Hvis man vil nyde et glas vin til maden, kan man vælge mellem en tempereret rødvin og en hvidvin, der ligger på køl.

Loungen tilbyder et rimeligt udvalg af juice og vand. Jeg fik et par glas danskvand og en Pepsi Max, som jo hverken indeholder sukker eller de mange kalorier.

Aftensmad i loungen

Sheraton Warsaw. Aftensmad i loungen

Klokken 18 kommer aftensmaden ind. De varme retter var røsti (kartoffel pandekage) og kylling med grøntsager i en paprika sovs. Suppe er stadig populært i de slaviske lande – og den tradition kan også ses i loungen. Dagens tilbud var en kold agurkesuppe (det smagte nærmest som tynd Tzaziki). En dejlig forfriskende ret, når det har været varmt hele dagen.

Sheraton Warsaw. Happy hour i loungen.

Sammen med aftensmaden kan du også blande en drink eller nyde et glas alkohol. De forskellige flasker står klar sammen med citron- og lime skiver, oliven og naturligvis sugerør og røre pinde. Personalet tager en runde lige før 20-tiden for at fortælle, at flaskerne skal tilbage i køkkenet. Så hvis man lige skal have glasset fyldt op, så er det med at aflægge baren et besøg.

Morgenmad i loungen

Sheraton Warsaw. Morgenmad i loungen

Morgenmad kan fås i loungen fra kl. 7.00. Der er naturligvis et stort udvalg af brød. I modsætning til andre hoteller i Warszawa var der ingen rugbrød. Og det savner jeg faktisk, for der findes meget godt og velsmagende rugbrød i Polen.

Sheraton Warsaw. Morgenmad, pålæg

Hvis man absolut skal have kødpålæg om morgenen, går du ikke forgæves i loungen. Parmaskinke, hamburger ryg, salami, kylling og laks. Dertil kommer røræg og de varme morgenmadspølser.

Sheraton Warsaw. Ost og yoghurt

På ostefadet finder du stort set alt, hvad man kan ønske sig. Jeg har altid troet, at den fynske rygeost var en dansk specialitet – men den har også fundet vej til Sheratons lounge. Det samme har Twarog, der er en lidt sød hytteost.

Sheraton Warsaw. Morgenmad i loungen. Frugt og yoghurt

Det store udvalg af yoghurt, frugt, smoothies, mælk og morgenmadsprodukter er særdeles populære. Også blandt husets bananfluer, der frekventere loungen hver dag under mit besøg.

Du går under ingen omstændigheder forgæves, når du ønsker at stille sulten i loungen.

Pris

Sheraton hører ikke til de billigste hoteller i Warszawa. Personligt synes jeg, at forskellen til priser på andre af kædens hoteller i Warszawa er for stor. Værelser kan fås på Moxi og Four Points til under det halve – jeg ved dog ikke, om denne prisforskel er permanent eller bare udtryk for den aktuelle efterspørgsel, da jeg besøgte byen.

Men målt med danske briller er det ikke urimeligt at betale 1200 – 1300 kroner for en overnatning, hvis man værdsætter god kvalitet og høj service.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Overblik

Pros

+ God beliggenhed
+ God service
+ Pænt og rent værelse
+ Fin lounge

Cons

- Lidt larm fra ombygningen (En lufttrykshammer er ikke lydløs)
- Bananfluer ved maden i loungen

Beliggenhed

Service

Værelset

Lounge

Mad

Value for money

Generel Vurdering

Konklusion

Hotellet ligger centralt og er gennemsyret af god kvalitet og høj service. Værelserne er fine, loungen er god og hotellet ligger i et roligt område af byen. Maden i loungen er fin - men hotellet bør dog gøre en ekstra indsats for at komme af med bananfluerne.

4.6

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *