Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.
I forbindelse med en rejse med arbejdet skulle jeg flyve med Turkish Airlines til Istanbul og retur. Det var mine første flyvninger nogensinde med Turkish Airlines, så jeg var spændt på hvilken oplevelse der ventede mig.
Vi har for godt et år siden anmeldt Turkish Airlines økonomiklasse på selskabets Boeing 737 MAX positivt, så jeg var naturligvis nysgerrig efter om niveauet stadig holder. Lad mig starte med at afsløre, at jeg ikke blev skuffet.
Begge flyvninger var med en Airbus 321. Ingen af flyene bar præg af at have seks år på bagen.
Check-in og boarding
Check-in i både København og Istanbul gik forholdsvis hurtigt, så ikke det store at bemærke der.
En ting jeg vil fremhæve er det faktum, at Turkish Airlines i både København og Istanbul praktiserede zone inddelt boarding: De bagerste rækker blev bedt om at gå ombord først. Lidt senere fik passagerer med sæder i midten af kabinen lov at gå ombord og til sidst de resterende passagerer.
Når zone boarding praktiseres, og ikke mindst håndhæves, så synes jeg det fungerer rigtig godt. Det giver lidt mere ro til at alle kan finde plads til håndbagagen og sætte sig til rette. Andre flyselskaber kan lære noget her!
Sæde og underholdning
Til min store overraskelse og glæde, har alle sæder ombord egen skærm med mange timers underholdning i form af film, serier og spil med mere. Udvalget er set større hos andre selskaber, men er absolut godkendt.
Skærmen betjenes ved at trykke direkte på skærmen, eller ved hjælp af en lille fjernbetjening.
Ved alle sæder lå desuden en lille pose med nogle små høretelefoner af typen som stoppes i ørene. Udmærket til en kortere tur.
På udturen sad jeg på et helt almindeligt sæde, 12A, og oplevede benpladsen som rigtig fin (jeg er 185cm høj). Hjemrejsen nød jeg fra sæde 21D. Et gangsæde ved nødudgangen hvor benpladsen var mere end rigelig!
Mad og drikke
Selv på en relativ kort flyvning til Istanbul, begge ture tog ca. 2 timer og 45 minutter, serveres et varmt måltid. Du kan vælge mellem to hovedretter. Til måltidet kan du få et stykke brød samt vand, sodvand, kaffe/the og øl eller vin. Alt er inkluderet i billetprisen.
På udturen valgte jeg en pastaret med svampe. Den så ikke indbydende ud, men smagte aldeles glimrende. Hjemover valgte jeg stegt kylling med bl.a. safran-ris. Visuelt var denne ret mere vellykket og det smagte dejligt.
Personalet
Jeg oplevede på begge flyvninger personalet som smilende og hjælpsomme.
Utroligt nok var der medicinske udfordringer i forbindelse med begge flyvninger. Dette håndterede personalet stille og roligt.
Fotokredit: Carl Erik Larsen.
Skriv et svar