Anmeldelse: Turkish Airlines mellem København – Istanbul i en Boeing 737 MAX

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Turkish Airlines flyver igen mellem København og Istanbul. Det er en ganske behagelig tur. Du får et varmt måltid: Nok det bedste, der lige nu serveres europæisk økonomiklasse.

Jeg fløj på ruten en søndag, hvor der lige nu er 4 daglige afgange. 3 af dem med Turkish Airlines, som flyver til den nye lufthavn i Istanbul. Dertil kommer en enkelt afgang til istanbuls Sabiha Gökcen lufthavn. Denne betjenes af Anadolu Jet (som er Turkish Airlines lowcost datterselskab). Jeg skulle videre til Baku i Azerbaijan. Derfor ville jeg ikke skifte lufthavn i Istanbul. Så hellere betale lidt ekstra for billetten.

Check in og boarding

Min tur startede i Aarhus, hvor der ikke er kø – hverken ved check in eller i sikkerhedskontrollen. Der er ret strikte indrejserestriktioner til Azerbaijan, der har oplevet en stigning i Corona smitten efter sommerens Europamesterskab i fodbold. Så jeg kunne kun få boarding kort til mit indenrigsfly. De resterende boarding kort, skulle jeg få i gaten i København.

Jeg troede faktisk det gik meget langsomt med at få folk ombord i København – men lige pludselig kom meldingen “Boarding Completed”. Vi var i alt 31 passagerer ombord på flyet til Istanbul: En Boeing 737 Max 8, der har plads til 151 rejsende (heraf 16 på business). De mange ledige sæder var nemme at få øje på. Dermed havde stewardesserne også en meget nem tur, som gav dem tid til at slappe af.

Jeg sad også ganske godt i de nye sæder. På business har flyet kun 4 sæder i hver række Og der er naturligvis god afstand mellem rækkerne.

Vi fik udleveret en lille pose med lidt sikkerhedsudstyr (et mundbind og en vådserviet) samt et par ørepropper, så vi kunne nyde lyden på de mange film eller noget af den musik, der var til rådighed.

Reklame for tyrkiets turist destinationer

Jeg fik knap nok sat mig i sædet, før jeg så den omfattende reklame for tyrkiets mange turistdestinationer. Den bliver vist på en lille skærm i ryggen på sædet foran mig. Der var billeder fra både Istanbul, Bosporus strædet og Kappadokien, hvor mennesker har levet i huler og store underjordiske byer med 8 etager.

Underholdning

Jeg er imponeret over underholdningstilbuddet på den godt 3 timer lange tur. Et stort udvalg af bl.a. film, musik, spil og lydbøger. Jeg kikkede også lige på de såkaldte nye film. Det ser ud til, at flere af dem havde premiere i 2019 (eksempelvis Aladdin, Maleficent og Once Upon A Time In Hollywood). Men det er vel også ret begrænset, hvilke film, der er produceret efter Corona virussen ramte verden.

Måltidet

Turkish Airlines serverer varm mad på økonomiklasse: Køfte (frikadeller lavet af oksefars) med grillede grøntsager (tomat, peber, løg) og en salat. Desserten var selskabets velkendte chokolade mousse. Dertil fik jeg kaffe, danskvand og en cola.

Det er et rigtigt fint og velsmagende tilbud, som langt overgår den mad, andre flyselskaber serverer på økonomiklasse.

Ankomst til Istanbul

Jeg nød indflyvningen over Bosporus strædet, hvor der var en del skibe på vandet (desværre fik jeg ikke fartøjerne med på billedet). Senere kom vi både ind over trøsteløse bebyggelser i Istanbul og grønne skovområder. Men så kunne vi lande i lufthavnen, hvor langt de fleste fly kommer fra Turkish Airlines.

Turkish Airlines har fokus på corona-restriktionerne. Bl.a. bliver vi bedt om at bruge mundbind (også når man sidder ganske alene på 5 rækker). Men når vi skal forlade flyet, gør selskabet intet for at vi skal holde afstand. Passagererne på de bagerste rækker rejser sig op lige så snart flyet holder stille – og så er det ellers med at komme længst muligt frem i flyet. Her kunne personalet nok gøre mere for at få folk til at blive siddende.

EuroBonus point

Jeg kan nu konstatere, at der er kommet 1.300 basis point ind på min konto for denne tur fra København til Istanbul. Det er jo også ganske godt i disse tider, hvor flere flyselskaber reducerer pointoptjeningen. Nu blev billetten købt i sidste øjeblik, så det var ikke den aller billigste pris. På hjemturen regner jeg med at få samme service. Men her er billetten noget billigere og jeg får kun 25% pointoptjening. Ikke meget – men stadig en OK optjening på en billig billet.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Overblik

Pros

+ Nyt fly (Boeing 737 MAX)
+ God service fra personaet
+ Varmt måltid lavet af gode råvarer
+ Stort udvalg af film, spil & musik
+ Value for money

Cons

- Man holder ikke afstand til andre passagerer, når flyet skal forlades.

Komfort

Mad og drikke

Service

Value for Money

Generel Vurdering

Konklusion

På en billig billet på økonomiklasse får du en meget bedre service, end man kan forvente hos andre selskabet på tilsvarende ruter. Det varme måltid var lavet af gode råvarer - og naturligvis en del af billetten. Sodavand og kaffe/te ad libitum - det skal jeg bestemt ikke klage over. Jeg plejer normalt ikke at drikke alkoholiske drikke, så udbuddet af disse gik aldrig op for mig. Desuden havde vi adgang til mange film, meget musik og spil. Alt i alt kan jeg anbefale Turkish Airlines på denne tur.

5

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *