Første kig indenfor: Imponerende ny lufthavn i Istanbul

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Det var en blandet oplevelse at ankomme med det første fly fra København til Istanbuls nye lufthavn. Vi blev hentet i bus ved flyet. Men dørene til terminalen var låst, så vi måtte vente et godt stykke tid ved bussen. De første toiletter havde et skilt med “Maintenance”. Men derefter kom alle de positive oplevelser. Utroligt let at komme igennem paskontrollen og sikkerhedskontrollen, indenrigsterminalen lå stort set lige ved siden af, hvor vi kom ind, mange guider til at vise gæsterne vej og endelig en imponerende bygning.

Jeg er ankommet mange gange til Atatürk Airport i Istanbul. Det har altid været en rodet oplevelse med lange gåture i terminalerne, køer i paskontrollen og lidt labyrintagtige veje fra ankomsthallen i udenrigs til afgangshallen i indenrigs. Derfor så jeg frem til at prøve den nye lufthavn i Istanbul. Og det fik jeg mulighed for d. 7. april – med den første afgang fra København til den nye lufthavn i Istanbul.

Lidt rodet ankomst

Bussen hentede os ved flyet og det var en rigtig lang køretur til terminalen. Så jeg så frem til hurtigt at komme ud af bussen og ind. Men nej, det skulle ikke lige være sådan i dag. Vi kom til at vente længe i bussen – og efterfølgende foran døren til terminalbygning. Det gik aldrig helt op for mig, hvorfor vi ikke måtte gå ind.

Vi venter på at komme ind

Men det betød også, at andre busser med passagerer måtte holde i kø, indtil vi var kommet ind og vores bus kørt.

Busserne holder i kø

På det tidspunkt ønskede jeg blot, at TK 1784 fra København havde fået lov til at komme ind til en gate, som nogle af de andre fly.

Andre fly holdt ved en gate

Toiletterne før paskontrollen hold hviledag – men vi ankom jo også søndag eftermiddag

Imponerende indenrigsterminal

Men så må jeg ellers sige, at alt tog en helt anden vending. Det var utrolig hurtigt at komme igennem paskontrollen. Sikkerhedskontrollen kom lige efter. Det gik også stærkt – og så var vi i den imponerende indenrigsterminal. Der er luft og plads til passagererne.

G-fingeren, hvor der er gates på begge sider. Der er nogen afstand mellem hver gate. Derfor er det en klar fordel med rullefortovet

 

Der er god plads til at sidde og vente ved gaten – og i nogle af venteområderne

Et venteområde lige efter indgangen.
Gate G2

Der er også tænkt på børnene

Mange unge engelsktalende service-medarbejdere i lilla t-shirts er klar til at vise passagerne vej

Ved gate G6 tog jeg elevatoren ned til CIP-lounge, der er Turkish Airways business lounge på indenrigs rejser. Loungen er også en Star Alliance Gold Lounge, så hvis du rejser på økonomi-klasse, giver dit EuroBonus guld- eller diamant kort adgang

Receptionen i Turkish Airlines CIP-lounge (Istanbul)

Konklusion

Den nye lufthavn i Istanbul er lettere at finde rundt i og mere gennemtænkt end den gamle Ataturk Airport. Det er en imponerende konstruktion med masser af luft og plads til passagererne.

 

Trackbacks & Pingbacks

Kommentarer

 1. Lars-Terje Lysemose siger

  Hvad hedder den nye lufthavn? Har Istanbul så tre lufthavne nu? Og hvem flyver dertil? Hvordan med transfer til de to andre lufthavne så?

  • Henry Jørgensen siger

   Istanbul har 4 lufthavne.

   Den nye Istanbul Airport som ligger på den europæiske side mod nord (ud til Sortehavet). Lufthavnskoden er IST.
   Sabiha Gokcen, som ligger på den asiatiske side. Lufthavnskoden er SAW
   Ataturk Airport, som fremover ikke vil modtage passagerfly (men udelukkende fragtfly) Lufthavnskoden er ISL
   Hezarfen, som udelukkende bruges til taxifly, skolefly og forskellige arrangementer (eksempelvis opvisninger)
   Som almindelig turisk vil kun de første 2 lufthavne have interesse.

   Fra Danmark flyver Pegasus til Sabiha Gokcen, mens Turkish Airlines flyver til Istanbul Airport. Skal du flyve indenrigs i Tyrkiet, flyver de forskellige luftfatsselskaber fra begge lufthavne. Derfor skal du være meget opmærksom på, om du eventuelt skal køre mellem Istanbul Airport og Sabiha Gokcen. Det tager nemlig tid, da du skal krydse Istanbul og også Bosporus. Der er flybusser mellem de to lufthavne

 2. maria siger

  Hej
  Har et enkelt spørgsmål hvis du kan hjælpe?
  Hvad er der er transport muligheder fra den nye lufthavn og ind til centrum?

  • Henry Jørgensen siger

   Hej Maria. Der er busforbindelser mellem lufthavnen og centrum. Da jeg altid kun bruge lufthavnen til et stop-over, når jeg rejser mellem Ankara og Danmark, kan jeg desværre ikke berette meget om busserne. Du kan finde mere info på denne side: https://www.istairport.com/en/passenger/transport/public-transport. Såvidt jeg kan se, er der 12 forskellige buslinier, så det gælder om at vælge den rigtige 🙂

   Trafikken i Istanbul er meget tæt – og ofte går det langsomt. Så vær sikker på, du har tid nok, specielt når du planlægger tilbagerejsen, hvor du skal nå et fly.

   Endelig skal du være opmærksom på, at der er flere lufthavne i Istanbul. Så vær sikker på, at du kører til den rigtige lufthavn, når du skal flyve ud af byen. Se i øvrigt mit tidligere svar til Lars

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *