Anmeldelse: Vueling mellem Billund og Barcelona

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Begyndelsen på en længere rejse Jorden rundt foregik med det spanske lavprisselskab Vueling mellem Billund og Barcelona. Både pris og produkt holder på denne europæiske flyvning.

Check-in og boarding

Check-in med Vueling foregår i Billund ved self check-in. Man kan ved alle billetter hos Vueling checke ind umiddelbart efter man har købt billetten (med undtagelse af den billigste billet Basic, hvor man kan checke ind op til 7 dage før og få tildelt et tilfældigt sæde). Ved ankomst til Billund Airport er det så bare at printe et bagagemærke og sende kufferten afsted.

Boarding foregik til tiden og var opdelt i familie og personer med TimeFlex billetter, herefter personer på de bagerste rækker og til sidst personer på de forreste rækker. Afgang var næsten til tiden med en forsinkelse på 15 minutter.

Sæde

Vueling flyver med et mix af A319, A320, A320NEO, A321 og A321NEO. Dagen flyvning var med en A319. På dette fly deler Vueling sæderne i fem kategorier: Space One (række 1), Space Plus (række 2-4), Front row (række 5-9), Space (række 10/nødudgang) og Back row (række 11-25). En Optima billet (som jeg havde købt) giver mulighed for at vælge et sæde gratis fra Front og Back row. De andre sæder kan tilkøbes. Jeg havde valgt et sæde i Front row. Ingen af sæderne kan lænes tilbage, men er “pre-reclined”. Det er ikke de mest komfortable sæder, men ikke værre end for eksempel RyanAir og Easyjet. Med mine 194 cm var pladsen ikke den bedste, men jeg sad ikke i spænd som jeg før har oplevet.

Mad og drikke

Vueling tilbyder ikke nogle billetter med mad eller drikke inkluderet, men der mange muligheder for at købe ombord. Jeg havde spist før afgang og holdt mig derfor bare til en kop kaffe.

Service

På flyvningen kommer personalet forbi en enkelt gang med salgsvognen, og det er også muligt at bestille ved at bruge knappen foroven. Herefter ser man ikke noget til dem indtil kort før landing. Mere er dog heller ikke nødvendigt på denne korte flyvning.

Pris

Vueling tilbyder tre forskelige billetter: Basic, Optima og TimeFlex. Basic er den billigste og inkluderer kun en mindre håndbagage, der skal under sædet foran. Optima inkluderer udover en mindre håndbagage også 25 kg indtjekket bagage og standard sædevalg. TimeFlex er den dyreste billet og inkluderer en mindre og større håndbagage, standard sædevalg, priority boarding, ubegrænset ændring af fly, TimeFlex check-in skranke (i udvalgte lufthavne), fast-track (udvalgte lufthavne) og gratis afbestilling (som voucher), men altså ingen indtjekket bagage. Jeg valgte Optima billetten, der kostede 50 euro (372 DKK). I galleriet herunder er vist billetpriser fra Vueling, RyanAir, Norwegian, SAS (almindelig/ungdomsbilletter) på ruter fra Danmark til Barcelona.

Skærmbilleder fra Vueling.com, Ryanair.com, Norwegian.com og SAS.dk.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Overblik

Pros

+ Afgang til tiden
+ Billige priser
+ Mulighed for gratis sædevalg forrest i kabinen

Cons

- Ukomfortable sæder i længden
- Krav om brug mundbind

Komfort

Mad/drikke (udvalg)

Service

Value for Money

Generel Vurdering

Konklusion

Vueling tilbyder ikke noget exceptionelt produkt, men et sæde fra A til B. På en flyvning på lige over to timer er der dog heller ikke brug for mere. Herudover var afgang og ankomst til tiden, og prisen var meget lav selv med indtjekket bagage. Produktet adskiller sig ikke synderligt fra hvad SAS tilbyder på samme rute (fra København). Jeg vil helt klart flyve med Vueling igen, hvis jeg skulle falde over en billig billet.

4

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *