Anmeldelse: Waldorf Astoria Ras al Kaimah

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

I disse mørke tider bringer vi et lille lyspunkt fra de varme lande. I denne artikel anmelder vi Waldorf Astoria Ras al Kaimah i Emiraterne.

En af de gode ting ved hobbyen “miles og points” er det faktum, at du kan bruge dine opsparede points på ting, som du normalt ikke ville bestille så hurtigt. Det kunne være en First Class billet med fly eller et ophold i et luksuriøst 5-stjernet resort. Hilton Honors er mit primære hotelprogram, som ofte har lukrative kampagner, hvor du hurtigt sparer ekstra bonuspoints. I mellemtiden havde jeg optjent et lille bjerg af points, som jeg ville bruge på et dejligt hotel. Waldorf Astoria Ras al Khaimah i De Forenede Arabiske Emirater havde længe været på min ønskeliste. Dette hotel ses som et af de bedste kædehoteller i UAE i sin klasse, og bestemt i Ras al Khaimah. Jeg foretrak denne placering frem for Waldorf på The Palm i Dubai, fordi det er et meget mere rummelig resort. Desuden var det på mine rejsedatoer billigere med hensyn til point (RAK er alligevel billigere end Dubai på grund af lavere regerings- og turistskatter). For 59.000 Hilton honors-point pr. nat reserverede jeg tre nætter på Waldorf Ras al Khaimah.

Waldorf Astoria Ras al Khaimah – Lokation

Hotellet ligger i Al Hamra-sektionen i Emiratet Ras al Khaimah (RAK), cirka en times kørsel fra Dubai lufthavn. Dette er en slags leisure enklave med Ritz Carlton, Hilton Al Hamra Resort og Al Hamra Village & Beach Resort. Selve byen ligger 30 km længere mod nord. Dette betyder, at du er anvist til at bruge faciliteterne på hotellet, naboerne eller en taxa. Det beskedne Al Hamra Mall ligger inden for gåafstand og byder på et mindre antal butikker, restauranter, caféer og et supermarked. I modsætning til Dubai er det også muligt at købe alkohol uden tilladelse i RAK. Ved siden af hotellet ligger Al Hamra Golf Club med 18 huller, hvilket er en attraktion i sig selv for mange gæster.

Udsigt over det nærliggende Hilton Resort og Al Hamra Village

Ankomst

Før mit ophold på RAK boede jeg på Fairmont Ajman. Omkring klokken 1 om eftermiddagen tog vi en taxa til Waldorf. Komplekset kan ses langvejs fra. Det er virkelig en imponerende bygning. Komplekset blev bestilt af Sheikhen i Emiratet og skulle ligne et palads. Ud over Waldorf er der også boliger i den samme bygning.

Fra indkørslen kommer du til den flere meter høje indgang. Vores kufferter blev hurtigt taget imod her.

Ved indgangen springer signature uret, som hver Waldorf Astoria har, i øjnene. Uret i RAK er den dyreste af alle Waldorf-hoteller i verden; som de naturligvis ikke kan lide på Dubai-lokationen. 😉

Vi gik over til receptionen. Her var det vores tur efter en kort ventetid. Da vi havde brug for et værelse med to enkeltsenge, var en opgradering til den næste kategori, en juniorsuite, ikke mulig. Vi fik derfor den samme kategori, som vi havde reserveret; et Family Classic Room. Kategorierne af værelser på dette hotel er klassificeret efter udsigt og ikke så meget efter størrelse. Så vi fik et større værelse, men officielt med samme udsigt. Værelserne starter fra 56 kvadratmeter, så det er allerede fremragende! På grund af vores status som Hilton Honors Gold modtog vi også morgenmad til to i restauranten og gratis WiFi. Vi fik også udleveret en brochure med det månedlige program for restauranter og underholdning, og et kort.

Derudover får du få dage før din ankomst tildelt en personlig concierge på Waldorf Astoria, som vil kontakte dig via e-mail eller ringe til dig på ankomstdagen. Denne concierge kan hjælpe dig med specielle ønsker eller for eksempel restaurantreservation. Efter check-in-formaliteterne guidede vores portner os til værelset på 7. sal. Undervejs skilte de meget rummelige korridorer ud. Ledig plads var tilsyneladende ikke et problem!

Family Classic Room

Kommet ind i værelset, fik vi en kort rundvisning. Umiddelbart ved indgangen til højre er det smukke sort marmorbadeværelse. Dette var meget rummeligt med separat brusebad, badekar, toilet og to håndvaske. Badeprodukterne var af mærke Salvatore Ferragamo.

Til venstre i hallen, overfor badeværelset, var omklædningsrummet med bagageholder, skabsplads, pengeskab med videre.

Og så resten af værelset … Wow! Jeg var virkelig imponeret over plads og indretning. Fra billederne online forventede jeg først, at det ville være for klassisk og gammeldags, men indretningen var elegant, lys og godt vedligeholdt. Normalt ville jeg betragte en hjortegevir som lysekrone afskyelig, men her passede det alligevel på en måde.

Til venstre var to store, komfortable senge.

Modsat stod et stort tv på en kommode, der delte rummet i to. På den anden side var et opholdsområde med sofa og flere stole og et fjernsyn mere. Der var også et separat skrivebord.

Værelset var udstyret med en Nespresso-maskine (og originale kapsler i stedet for de sædvanlige “private brand” kapsler) og en kedel. Der var ingen mangel på flaskevand; Jeg tællede 12, og der blev genopfyldt ved hver service. En velassorteret minibar var også tilgængelig.

Ved siden af skrivebordet var døren til en L-formet balkon med to stole. Udsigten var ikke en fuld havudsigt, men rundt om hjørnet kunne du se poolområdet. Det gjorde ikke noget under vores ophold, da det var for varmt at sidde på balkonen!

Junior Suite

Under mit ophold fik jeg også muligheden for at besøge en junior suite. Som nævnt er værelserne indrettet efter udsigt og ikke efter antal kvadratmeter. Helt ærligt foretrak jeg mit Classic værelse. Denne virkede større, fordi den ikke var et kvadratisk rum. Med hensyn til areal gjorde det også meget lidt forskel; vores værelse var enda endnu større. Juniorsuiten havde dog direkte havudsigt.

Pool, strand og resort

Waldorf er virkelig et badehotel. Det udendørs område, en etage under lobbyen, var derfor meget stort og udstrakt. Direkte ved hotellet var den (afkølede) vigtigste swimmingpool med masser af liggestole og også (gratis) cabanas med mere skygge.

Meget flot, og også bæredygtig, var vandstationerne omkring swimmingpoolen. I stedet for engangsplastflasker kunne du fylde et genanvendeligt plastglas med afkølet (infused) vand og isterninger. Det var også nødvendigt med temperaturen i oktober! Men på denne måde sparer hotellet også meget affald.

Ved denne pool var også en swim-up bar. Det skal bemærkes, at dette er et rigtig familieresort, især i ferieperioder, ikke mindst med små børn. Ud over turister fra hovedsagelig Storbritannien var der også mange udstationerede på en weekendtur. Poolen var derfor ikke særlig rolig og til tider fyldt med oppustelig legetøj.

Længere på resorten er der også en infinity-pool kun for voksne. Derudover blev Siddharta Lounge åbnet lige inden vores ophold; en slags strandklub. I stedet for skrigende børn bliver du nødt til at lytte til høj musik her 😉. Der er også gratis cabanas her, men derudover er der meget lidt skygge. Så vi brugte hovedsageligt hovedswimmingpoolen.

Alle områder i haven var rene og velholdte.

Og så var der den smukke og brede, 350 meter lange strand.

Restauranter, cafeer og barer

Der er en lang række spisesteder på hotellet. Som forventet er disse også i den øvre prisklasse, men med tilhørende kvalitet.

I stueetagen har du Lexington Grill til kødspecialiteter. Denne restaurant er blevet kåret til det bedste steakhouse i Mellemøsten og er inspireret af et klassisk steakhouse i New York.

På UMI kan du nyde (på nogle dage specielt flyvet ind fra Tokyo) fisk, sushi og teppanyaki. Marjan serverer Mellemøstlig køkken og tilbyder også en smuk udsigt fra en af de højeste etager.

Qasr al Bahar er bufférestauranten, hvor også morgenmad serveres. Denne restaurant var overraskende begrænset i størrelse. Du kan sidde indefor eller ude. Udvalget ved morgenmaden var ikke stort, men kvaliteten var fremragende. Især kaffe og juice var virkelig bedre end hvad du normalt får.

Gæster, som har reserveret halvpension, kan også spise middag her. Nogle aftener er der et tema. Vi spiste middag en gang og ligesom morgenmad, var udvalget ikke mega stor, men kvaliteten meget høj. Der er forskellige live cooking stationer, og kokke kan også forberede andre ting på forespørgsel. Servicen var også helt i top! Alt blev ryddet hurtigt og gentagne gange spurgt, om alt var i orden. Til tider var restauranten virkelig fuldt op, og nogle gæster måtte vente, indtil et bord blev tilgængeligt.

I løbet af dagen kan du spise italiensk frokost på Azure på terrassen, i restauranten eller ved swimmingpoolen.

Der er også Peacock Alley i lobbyen, hvor du kan spise en high tea om eftermiddagen eller en cocktail om aftenen. Camelia er en anden te-lounge med en udendørs terrasse.

Le Diwan er specialiseret i shisha, og 17Squared serverer cocktails og andre alkoholiske drikke.

Faciliteter

Hotellet har naturligvis en spa i stueetagen nær swimmingpoolen.

Der er også et business center, fitnesscenter og forskellige butikker. Foruden den nærliggende golfklub er der også private tennisbaner. Der er også en børneklub. Der arrangeres forskellige aktiviteter dagligt, såsom filmaften og et falke-show på stranden. Om aftenen er der live musik i de forskellige barer, fra klaver og jazz i lobbyen til en DJ i Siddharta Lounge.

Service

Under hele mit ophold overraskede servicen positivt. Overalt gik personalet et skridt videre end i andre fem-stjernede hoteller. For eksempel sammenlignet med Fairmont Ajman, hvor jeg lige kom fra. Ved Waldorf får du ikke bare et håndklæde ved swimmingpoolen. Personalet går derimod sammen med dig for at finde et sted og klargør strandstolen. Is blev runddelt i dagens varme. I restauranten blev vi hilset velkommen ved navn, og værelsesnummeret blev vi kun spurgt om på dag 1. Betjeningen ved morgenmad og middag var hurtig og præcis, og manageren kom regelmæssigt forbi for at spørge, om alt var i orden. Selvom vi kun var ude i en times tid for at spise om aftenen, var værelset blevet genopfrisket inklusiv turndown service, komplet med dadel på puden. For reservationer havde du den personlige concierge som et kontaktpunkt, men du kunne også sende tekstbeskeder til receptionen via Hilton Honors-appen. For eksempel blev en sen check-out arrangeret fra poolen …

Alt i alt var service på Waldorf på næsten alle områder mærkbart venligere, mere proaktiv og mere omfattende end andre fem-stjernede hoteller, jeg har besøgt. Dette adskiller Waldorf Astoria fra de andre luksuriøse Hilton-mærker.

Denne artikel er baseret på en artikel oprindeligt skrevet af The Flying Dutchboy fra vores søsterside Insideflyer.nl.

Overblik

Pros

- Smukt indrettet resort
- Rummelige værelser fra 56 kvadratmeter og op, som er pænt møbleret
- Fremragende service
- Mange faciliteter

Cons

- Ingen nævneværdige

Service

Stjerner

Værelse

Faciliteter

Lokation

Værdi

Generel Vurdering

Konklusion

Waldorf Astoria er måske det bedste hotel, jeg har besøgt hidtil. Værelserne er smukke, meget rummelige og godt vedligeholdte. Desuden har hotellet alt, hvad du kan forvente af et badeby i UAE. Især den rummelige have og strand var smuk. Men hvad jeg virkelig var imponeret over var servicen. Fra receptionen til restauranter, husholdning og swimmingpool var hver eneste medarbejder utrolig venlig, men frem for alt proaktiv.
De eneste 'minuser' er de høje priser for mad og drikke, og det faktum, at det er et familieorienteret feriested. Så det er ikke særlig stille, især i skoleferien. Også i nærheden er der ikke meget at gøre, men derfor kommer du heller ikke til RAK. Alt i alt var dette et fantastisk brug af Hilton Honors-point!

4.8

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *