Arbejdsnedlæggelser hos KLM udskudt

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

De annoncerede arbejdsnedlæggelser hos KLM af 60 minuter er blevet udskudt af fagforeningen VNC. Fagforeningen har i løbet af natten modtaget et tilbud fra KLM om den såkalde ‘-1 CA’ regel, pensionsordningen og overenkomsten som er ‘interessant nok til at forhandle videre og udskyde arbejdsnedlæggelserne’.

VNC vil ikke afsløre noget om indholdet af forslaget, udover en udtalelse at der er ‘lavet muligheder til forhandling’. Den anden store fagforening FNV Cabine er ikke glad for udsættelsen som er ‘taget uden nogen form for konsultation’, men har også besluttet at udskyde aktionerne for ikke at ‘udgå forvirring, sikkerhedsrisici og yderlige spænding blandt personalet’.

KLM sur
Sur KLM logo
FNV Cabine vil bruge dagen til at overveje eventuelle nye aktioner. Hos VNC afhænger det af KLM‘s forslag om aktionerne for alvor er slut.

KLM har i forberedelse til i dag besluttet at aflyse tre flyvninger, til Mexico City KL0687, Berlin KL1835 en Londen KL1011, for at modvirke forsinkelserne. Alle øvrige flyvningen vil blive gennemført som planlagt. I følge selskabet ville der opstå mellem 7 og 8 millioner euro i skade på grund af aktionerne. Fagforeningerne betvivler beløbets størrelse.

I en udtalelse skriver selskabet:

“Vi er glade for at VNC har udskudt aktionerne og alligevel har valgt at indgå i en dialog. FNV vil nærlæse KLM’s forslag og har også udskudt aktionerne i afventning af resultatet.”

Denne artikel er oprindeligt skrevet af The Flying Dutchboy fra vores søsterside Insideflyer.nlHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *