Review: Gulf Air Business Class Frankfurt – Bangkok

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Jeg slog til, da Gulf Air først i juli havde gode tilbud på Business Class billetter fra Frankfurt til Bangkok via Bahrain. Gulf Air kalder deres Business Class for “Falcon Gold”. Den spontane rejse begyndte i slutningen af juli, altså 3 uger efter billetterne var købt.

Gulf Air benytter i Frankfurt lufthavn Cathay Pacifics lounge. Vi fløj med en Airbus A320 fra Frankfurt til Bahrain (som er Gulf Airs hjemmebase), mens den videre rejse til Bangkok var med en A330.

Gulf Air Business Class – Kabine og sæder

Check-in var hurtigt overstået, da der var en ekstra skranke uden ventetid. Efter et kort besøg i loungen gik jeg til gaten, hvor jeg først skulle igennem sikkerhedskontrollen. Sikkerhedstjek og boarding var hurtigt overstået takket være den korte kø for passagerer med priority.

img_1666-1024x768

Business Class er selv i den mindre A320 udstyret med lie-flat sæder i en 2-2 Konfiguration. Den efterfølgende A330 havde en 2-2-2 Konfiguration. Kabinens business klasse består kun af 4 rækker med i alt 16 siddepladser (A320) og 7 rækker med 42 siddepladser (A330). På hvert sæde lå allerede pude, tæppe og en flaske vand.

img_1753-1024x768
Gulf Air A330

Business Class var fyldt på begge flyvninger, formentlig på grund af det gode tilbud.

Da der ikke er enkeltsæder, blev privatsfæren ringe, men man kunne i det mindste lave lidt afskærmning til naboen med de flytbare skillevægge. Jeg synes derimod godt om den rigelige plads til bagage.

img_1673-e1476215047506-768x1024

Sædet blev forvandlet til en vandret seng, der faktisk både var bekvem og tilstrækkelig stor. Og man var ikke ubehageligt tæt på passageren i nabo-sædet. Desværre var der ikke en ekstra sædehynde til sengen.

 

Gulf Air Business Class – Service

Umiddelbart efter jeg kom ind i flyet, bød stewarden mig velkommen og tilbød en velkomstdrink. Jeg kunne vælge mellem vand, appelsinjuice eller en speciel mynte-drik. Desværre ingen champagne. På flyet fra Frankfurt kunne jeg endda få tyske aviser og tidsskrifter. Efterfølgende fik vi serveret arabisk kaffe (kaffe som er tilsat kardemomme og måske også andre krydderier så som nellike og safran) samt dadler. Før vi lettede omdelte besætningen endvidere menukortet, støjreducerende hovedtelefoner og Amenity-Kit. Amenity-Kittet indeholdt ud over kosmetik også en sove maske og sågar støttestrømper.

Efter starten blev de varme servietter omdelt og besætningen spurgte til den ønskede hovedret. Desværre var mit første valg udsolgt (lammekølle med biryani ris). Jeg besluttede derfor at prøve en stegt filet af havaborre.

Før maden blev serveret, fik vi endnu en gang drikkevarer, og jeg fik min første glas champagne til de varme nødder.

img_1671-768x1024

Som forret havde jeg valgt ”Arabic Mezze”, der både var flot anrettet og smagte godt. Fisken var ligeledes flot serveret og meget velsmagende. Da jeg var rimeligt mæt, besluttede jeg mig for den friske frugt til dessert.

Arabic Mezze
Arabic Mezze
Stegt Havaborre filet
Stegt Havaborre filet

På mit fly fra Bahrain til Bangkok fik jeg kun hovedretten, som var beef brisket (tilnærmelsesvis oksespidsbryst). Desværre var jeg ikke så begejstret for maden, men det kunne også ligge ved, at jeg stadig var godt mæt efter den første flyvning.

img_1754

Barbecue beef brisket
Barbecue beef brisket

Til sidst fik vi tilbudt kaffe, te eller varm chokolade.

Gulf Air Business Class – underholdning

Der var et middelmådigt udvalg af film og serier. Desværre var der kun meget få film på tysk, ligesom der heller ikke var adgang til internettet via WLAN. Derfor besluttede jeg mig for at tage en ekstra lur.

Under min mellemlanding i Bahrain besøgte jeg den fortinnelige ”Gulf Air Falcon Gold Lounge”, som der senere kommer en anmeldelse af.

 

Artiklen er oprindeligt udgivet på InsideFlyer.de af 

Overblik

Sædekomfort

Service

Mad

Drikkevarer

Underholdning

Generel Vurdering

Konklusion

Gulf Airs Business Class er ikke på højde med det tilsvarende produkt på de andre velkendte arabiske flyselskaber, men besætningens service og venlighed var fortræffelig. Men når man ser, hvad man får for pengene vil jeg i hvert fald igen købe en billet med Gulf Air!

3.4

Trackbacks & Pingbacks

Kommentarer

 1. Tune Hein siger

  Hej. Hvordan opdager man biz-class kampagnerne som fx denne GulfAir – reklamer går altid kun på øko. Har I en smart søge-agent eller hvordan?
  Tak for super site.
  Tune

  • Henry Jørgensen siger

   Hej Tune,

   Flyselskaber har somme tider også tilbud på Business. Man finder disse på de enkelte flyselskabers hjemmesider. Når nogle af os på InsideFlyer finder disse, så bliver der skrevet om dem i vores forum (der er specielle tråde til rejsetilbud samlet under overskriften “Rejsedeals”). https://insideflyer.dk/forums/forums/rejsedeals.25/

   Det mest interessante for os i Danmark er SAS “Now or Newer”, som er hver torsdag (somme tider er tilbuddene også på business biletter / plus biletter). Men derudover har andre flyselskaber også tilbud fra Danmark.

   Så mit råd: Opret dig som medlem på InsideFlyer og følg “rejsedeals”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *