Arlanda lufthavn klar med pre-clearance på rejser til USA i 2018

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Svenske og amerikanske myndigheder har underskrevet en bilateral aftale om at introducere amerikansk grænsekontrol i Stockholm. Det svenske luftfartselskab Swedavia, der driver Arlanda lufthavn, har i tillæg til aftalen også indgået en aftale med US Customs and Border Protections (CBP) om hvordan det skal løses i praksis. 

Aftalen blev underskrevet af den svenske indenrigsminister Anders Ygeman samt USA’s ambassadør i Sverige Azita Raji, i en officiel ceremoni på ambassaden i Stockholm, her fredag morgen.

Det betyder at rejsende på vej til USA på de direkte ruter (som bla. Norwegian og SAS servicerer) vil gennemgå grænsekontrol og told allerede inden afrejse i Stockholm.

Arlanda forventer at kunne åbne for pre-clearance senest fra sommeren 2018.

Arlanda

En lovændring var nødvendig for at aftalen kunne komme i hus, fordi forhåndserklæringen indebærer at amerikansk bevæbnet personale vil stå for grænse-, told- og sikkerhedskontrol i Arlanda for rejsende til USA. Ved ankomst i USA vil de som har fået pre-clearance blive behandlet på lige linje med amerikanske indenrigspassagerer, og slipper derfor for de lange køer i de amerikanske lufthavnes immigration.

I 2015 fløj ca. 1.1 millioner rejsende mellem de to lande, hvoraf ca. 60% af trafikken foregik med direkte ruter.

 

Kilde: Pressemeddelelse fra Swedavia

Denne artikel er oprindeligt skrevet af Peter Fox fra vores søsterforum, InsideFlyer.noHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Trackbacks & Pingbacks

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *