Over atlanterhavet med lydens hastighed!

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Et dansk charterfly imellem Cuba og Oslo fløj ruten på 2,5 timer kortere tid, end først planlagt. Det betød at  de 8000 km. blev tilbagelagt på 7 timer og 48 minutter.

Flyet som er Dansk registreret, var en A330 ejet af Thomas Cook, som fløj charterturister hjem til Norge. Flyet nåede en hastighed på ca. 1255 km/t, hvilket er 58 km/t hurtigere end den tidligere rekord, som tilhører en 777 fra British airways. 1255 km/t er også 19 km/t hurtigere end lydens hastighed.

Kraftig medvind var årsagen til at flyet kunne flyve 350 km/t hurtigere end det normalt er muligt for almindelige fly af samme type.

op imod 400 personer var vidne til denne rekord, og endte med at være hjemme længe før forventet.

Dog har det en gang været muligt at flyve fra London til New York på lidt under 3 timer, men Concorden som fløj den rute for british Airways, er ikke længere i service.

DSC02313
Rekorden for hurtigste flyvning fra New York til London var 2:52:59, her står det skrevet i loftet på cockpittet i den concorde der lavede rekorden. Den er ikke længere i service, men står på havnen i New York som monument.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *