Begejstring over tre nye ruter fra Aarhus Airport

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Annonceringen af de nye ruter fra Aarhus Airport, som flyves af det svenske flyselskab BRA fra efteråret, skaber glæde hos VisitAarhus og det østjyske erhvervsliv.

Til stede på pressemødet i Aarhus Airport i dag var, ud over ejeren af BRA, Per. G Braathen og direktør for Aarhus Airport, Nicolai Krøyer, også honorær konsul for Sverige i Midt- og Vestjylland, Søren Hammer Westmark samt direktør for VisitAarhus, Pia Lange Christensen.

Pressemødet og den efterfølgende presentation af en af BRA´s ATR 72-600 fly, bar præg af en stor stolthed og glæde over, at få tre nye ruter til Østjylland.

Stolt lufthavnsdirektør

På pressemødet fortalte direktør for Aarhus Airport, Nicolai Krøyer, at lufthavnen har været gennem en udfordrende tid, men man har bevaret optimismen og fastholdt fokus på bl.a. ruteudvikling og det er disse tre nye ruter et tydeligt bevis på. Ruterne skal bidrage til at lufthavnen når målet om 1,5 mio. passagerer i 2027.

Direktør for Aarhus Airport, Nicolai Krøyer.

I en pressemeddelelse uddyber han, at:

Det er et utroligt spændende samarbejde, vi nu har indgået med flyselskabet BRA. Ikke alene er det nogle ekstremt populære destinationer, som stimulerer rejsepotentialet både fra både Danmark og Sverige. BRA har også et skarpt fokus på at udvikle en grønnere luftfart, og de har en gæsteorienteret startup-mentalitet, der sætter skub i flybranchens bæredygtige fremtid, og den rejse glæder vi os til at være med på. Vi er meget glade for, at BRA har valgt at kickstarte deres entré på det internationale marked i Aarhus, og vi ser frem til et langsigtet samarbejde.

Glæde hos VisitAarhus og erhvervslivet

Hos direktør for VisitAarhus, Pia Lange Christensen, var der naturligvis også stor glæde at spore over de nye ruter til Østjylland. I sit oplæg fremhævede hun blandt andet de mange muligheder svenske rejsende har i Østjylland i det hele taget og i Aarhus i særdeleshed. De nye ruter vil uden tvivl styrke turismen og ikke mindst forretningslivet i begge lande.

Direktør for VisitAarhus, Pia Lange Christensen.

Honorær konsul for Sverige i Midt- og Vestjylland, Søren Hammer, kunne tilføje, at hans opgave er at styrke forholdet mellem Sverige og Danmark. Det må siges at være lykkes med BRA´s entre i Østjylland.

Norsk ejer, svensk flyselskab, ruter til Danmark

Ejer af BRA, Per G. Braathen, startede sin præsentation ved, med et glimt i øjet, at påpege det spøjse i, at her står en nordmand, som ejer et svensk flyselskab, som skal flyve ruter fra Danmark. Han forsikrede de fremmødte om, at BRA og Aarhus Airport er et rigtig godt match!

Per G. Braathen. Fotokredit: Carl Erik Larsen.

I en pressemeddelelse fra Aarhus Airport uddyber normanden:

Vi ser det som det helt rigtige tidspunkt at lancere BRA i Danmark som vores første internationale marked her på bagkant af pandemien. Aarhus Airport er et rigtigt godt match til BRA med et attraktivt gæstepotentiale i Aarhusregionen og Jylland, og vi glæder os til at lægge stærkt ud med at knytte Norden tættere sammen. Flyvninger mellem storbyerne i Danmark og Sverige vil understøtte forretningslivet og styrke turismen i begge lande. Dertil får jyderne en ny direkte flyrute til en stribe af nordens bedste skiområder.

I 2020 fremtvang corona-krisen en restrukturering, som resulterede i en nedgang i antallet af ansatte fra 1100 til 22. Men nu ser tingene lysere ud for BRA. Et resultat af restruktureringen var bl.a. også, at man overgik til en flåde bestående udelukkende af brændstoføkonomiske ATR72-fly.

Per G. Braathen. Fotokredit: Carl Erik Larsen.

Per G. Braathen og BRA går desuden forrest i kampen for at mindske flyrejsers belastning af miljøet.

For alle flyvninger med BRA kompenseres der for udledning af CO2 – uden ekstra omkostninger for passagerne. I 2025 er det målet, at selskabets udledning af CO2 skal være halveret. I 2030 ønsker BRA at være helt fossilfrit.

Hvis teknologien er moden forventer BRA også allerede fra 2026, at satse på elektriske fly. Her er korte ruter som f.eks. Aarhus – Göteborg oplagte.

Per G. Braathen medgiver, at det er lettere for et lille selskab som hans at sætte ambitiøse klimamål, men som han siger:

Livet er ikke altid fair og nogen skal jo gå forrest.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *