Københavns Lufthavn var kortvarigt lukket lørdag aften

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Lørdag aften lukkede Københavns Lufthavn ned grundet tekniske problemer. Det betød at i hvert fald 3 fly måtte lande i Malmø lufthavn i stedet for.

Malmø lufthavn fik denne lørdag uventet besøg, da bådet SWISS, DAT og Wizzair kom på besøg, da Københavns Lufthavn måtte lukke ned i en kortere periode.

I følge de informationer vi har fået her til aften, så er det et teknisk problem med lyset på taxi ways. Dette gjorde at flyvene for en sikkerheds skyld blev omdirigeret til Malmø.

Derfor ser du også denne “mærkelige” rute, hvor DAT flyver fra Malmø (MMX) og til København (CPH):

Ifølge den NOTAM som blev udsendt (NOtice To Air Men) står der følgende:

A1779/21 NOTAMNQ) EKDK/QFALC/IV/NBO/A/000/999/5537N01239E005A) EKCH 2106051706 C) 2106052100E) AERODROME CLSD

Så hele lufthavnen var derfor lukket i en periode. Det betød at passagerne i nogle tilfælde har skulle sidde længere tid og vente i flyet på at kunne komme afsted. For eksempel AY960 som skulle til Helsinki. Der har de skulle vente i over to timer inden de her klokken 21:15 kunne forlade Københavns Lufthavn.

Nu skulle problemet med lyset være løst og ludthavnen er åben igen.

Grundet corona restriktionerne, så vil flyene blive fløjet til København igen, på samme vis som med DAT afgangen. Det er nemlig ikke muligt at sende busser mellem de to lufthavne.

Opdateret 21:41

SAS havde også et fly omdirigeret til Malmø, som nu er på vej til København igen:

Opdateret 21:52

SWISS er på vej på deres korte tur fra Malmø og til København:Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *