Indførsel af forbud mod belarusiske fly

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

På baggrund af den seneste hændelse, hvor belarusiske myndigheder tvang et kommercielt fly til at lande i Belarus, indførte Danmark et flyve- og landingsforbud mod belarusiske fly i dansk luftrum.

I lyset af den seneste alvorlige hændelse, hvor belarusiske myndigheder tvang et europæiskejet, kommercielt passagerfly til at lande i Belarus, tilsyneladende udelukkende for at arrestere en ung oppositionsjournalist, har EU fredag den 4. juni vedtaget en ændring af det eksisterende sanktionsregime mod Belarus, til også at inkludere et flyve- og landingsforbud mod belarusiske fly i EU.

Tvangslandingen udgjorde et brud på Chicagokonventionens fastsatte ret til ”fredelig overflyvning”. Handlingen udgjorde desuden en sikkerhedsrisiko for de ombordværende passagerer. Et enigt EU har derfor besluttet, at de belarusiske myndigheders handling var dybt uacceptabel, samt at det får konsekvenser.

Flyveforbuddet trådte i kraft ved midnat den 4. juni 2021 og vil gælde hele Kongerigets luftrum inkl. Grønland og Færøerne.

Vi har nogle klare internationale regler og aftaler, som er hele grundlaget for den måde, verdenssamfundet fungerer på. Når de regler bliver brudt, skal det have klare konsekvenser. Derfor besluttede EU’s stats- og regeringsledere også allerede den 24. maj at arbejde for et forbud mod belarusiske fly i EU’s luftrum. Fra dansk side har vi bakket markant op herom. Nu træder lovgivningen i kraft, og derfor siger vi nu fra dansk side til myndighederne i Belarus, at deres fly ikke er velkomne i Kongeriget Danmarks luftrum.

Benny Engelbrecht, Transportminister i Danmark.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *