Betal IKKE med danske kroner på SAS-flyet

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Hos SAS får man gratis kaffe og te på flyet, men alt andet mad og drikke skal der betales for, hvis man rejser i SAS Go. Det er dog ikke ligegyldigt, hvilken valuta du betaler med.

I SAS’ menukort Eat & Drink fortæller de, at man kan betale kontant i danske, norske og svenske kroner samt euro – foruden med kreditkort og EuroBonus-point. Men hvis man kigger lidt nærmere på priserne, er det tydeligt, at der er mulighed for en gang valutaspekulation. Selv om den danske krone er bundet til euroen og kun må svinge med +/-2,25% i forhold til kursen 7,46038, så er det langt fra den kurs, SAS bruger.

eatdrinkfoodysaladSkulle du for eksempel få lyst til en salat – eller en ’Foody salad of the day’, som de kalder det – så skal du af med 80 danske kroner. Men SAS tager kun 9 euro for samme salat, og det svarer til 66,95 danske kroner med dagens kurs. Du kan altså spare 13 kroner ved at hive euro-mønterne frem.

eatdrinkwasasandwich

Et andet eksempel er en Wasa sandwich, som kan fås for 20 danske kroner – eller 2 euro. Her kan du spare over 5 kroner (eller mere end 25%) ved at betale i euro.

Helt galt går det, når man sammenligner priserne på de forskellige produkter. Som nævnt koster Wasa sandwichen 20 DKK/2 €, men køber du en Coca Cola, svarer 20 DKK pludselig til 3 € – så her kan det betale sig at bruge danske kroner. Men vil du have en muffin, svarer 3 € til 25 DKK.

eatdrinkcocacola

eatdrinkmuffin

Priserne svinger noget mere med den svenske kroner og især den norske, der har mistet en del værdi på det seneste. Men regn selv efter i kataloget, der er tilgængeligt her: http://www.flysas.com/menu

eatdrinkforsideHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *