Bangkok by bike – en oplevelse udover det sædvanlige

Bonusfeber - Bangkok by bike

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

At være turist i Bangkok kan for mange være en overvældende oplevelse. Bangkok er en by som er spredt over et meget stort område, det vrimler med mennesker og der er biler overalt.

Alt dette kombineret med et sprog som få fra Skandinavien behersker, gør det vanskeligt at finde frem til steder man kender til eller har hørt om, og endnu vanskeligere at finde små og lokale steder, hvor du får et ægte blik ind i hverdagslivet som det tegner sig for lokalbefolkningen. Bangkok er kendt som en millionby, og få kan forestille sig at det er muligt at cykle rundt på sightseeing midt i Bangkok, men det er ikke bare muligt – det er faktisk en god ide.

 

Bonusfeber - Bangkok by bike
Er det virkeligt muligt at cykle i dette virvar?

 

Hvis du er en person som ønsker at se Bangkok fra en anden side end normalt, så er en tur med Bangkok By Bike absolut anbefalelsesværdigt. Bangkok By Bike bliver drevet af Arne Wilhelmson, og som navnet indikerer er han oprindeligt fra Sverige. Han har boet i Bangkok i over 10 år, og har tilbudt cykelture via sit firma siden 2006. Kontoret som er udgangspunkt for turene ligger ca 400 meter fra kaj nr. 12 Phra Pin Klao i Chao Phraya River, hvilket gør det ganske enkelt at komme frem til startstedet for turene, selv med rutebåd på floden.

 

Bonusfeber - Bangkok by bike
Udgangspunktet for turene

 

Cykelturene tager dig bag facaderne i Bangkok og ind på de små stier og broer som findes i Bangkok.

 

Bonusfeber - Bangkok by bike
Vi cykler på smalle stier ved kanalerne

 

Her bor folk i små huse på pæle, og gerne med en flodpram fortøjret til terassen som fungerer som bruggers. Thailand er kendt som smilets land, og dette får du tydeligt at mærke undervejs, da du bliver mødt af glade smil og venlige hilsener overalt.

 

Bonusfeber - Bangkok by bike
Små huse ved kanalerne

 

Undervejs finder man ud af at store dele af Bangkok faktisk er bygget i et sumpområde. I gamle dage var det kanalerne som var hovedfærdselsåren, og selv i 2014 bringes posten ud med long-tail både i nogen områder. Områderne du cykler i ændrer sig hurtigt, og du får undervejs smagt lidt på den tropiske jungle, samt oplevet den totale stilhed kun afbrudt af lyden af kvidrende fugle.

 

Bonusfeber - Bangkok by bike
En smagsprøve på den tropiske jungle midt i Bangkok

 

På turene besøges ofte et tempel, hvor du får en forklaring på templets funktion i den thailandske tro. Der er også tid til et besøg på lokale markeder, og gerne en bod som sælger forfriskninger. Tager man hel-dagsturen, besøges også et flydende marked, og her finder du ikke andre turister end dig selv. Frokosten bliver indtaget på lokale restauranter, hvor du får mulighed for at smagte ægte lokal mad. Læg mærke til at prisen for et måltid, 30-35 baht, svarer til ca. 7 kroner.

 

Bonusfeber - Bangkok by bike
Frokost på en meget lokal restaurant

 

Under vores frokost i udpræget lokale omgivelser, så vi postmanden komme susende forbi med sin long-tail båd. Magisk.

 

Bonusfeber - Bangkok by bike
Udsigten fra restauranten

 

Som afslutning på cykelturen lastes cyklerne i en long-tail båd, og man sejler tilbage til udgangspunktet via de charmerende kanaler. Dermed får du også Bangkok at se fra vandsiden, noget som mange turister mener er en obligatorisk aktivitet når de besøger Bangkok.

 

Bonusfeber - Bangkok by bike
Long-tail bådene på kanalerne benyttes på hjemturen

 

Næste gang du er i Bangkok er det måske dig som får lov til at opleve Bangkok bag den facade som normale turister for lov at opleve.

 

Konklusion

Bangkok By Bike giver dig et ægte indblik i hverdagslivet bag Bangkoks facaer, du får mulighed for at se og opleve templer, de utallige vandveje, hvordan forskellige samfundsklaser bor, og du får mulighed for at smage på lokal mad. Det er yderst interessant.

 

Quickfacs:

Pris: 150-350 kr

Lokation: 91/10 Soi 3, Somdetphrapinklao Road, Bangkok, Thailand 10700

Hjemmeside: www.bangkokbybike.com

Oprindeligt fra Bonusfeber.no (forfatter: R. Lygren)Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *