Billeje med besparelse

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Jeg har lige sparet 4.000 kroner på billeje. Ikke dårligt, for lige nu er priserne urimeligt høje. Men ville du gøre det samme?

Billeje plejer normalt ikke at give mig de store problemer. Jeg skulle besøge min familie i Sønderjylland. Fra onsdag til søndag. Altså 5 dage. Normalt betaler jeg et sted mellem 2.500 og 3.000 kroner for en almindelig bil (selskabet kalder det en klasse C). Det er ofte en Renault capture – eller lignende bil.

Jeg er gået over til at bruge udlejningsfirmaet AVIS, hvor jeg også optjener EuroBonus point. Jeg lejer nok bil 10 – 15 gange om året – og har dermed fået den højeste status i AVIS loyalitets program AVIS preferred: President’s Club. Dertil kommer, at EuroBonus havde en kampagne, hvor man kunne få 5.500 EuroBonus point på denne billeje.

Alle firmaer har lige nu en meget høj pris på leje af biler – og jeg kunne have fundet tilsvarende eksempler hos andre firmaer.

Det er dyrt at leje bil lige nu

Men nu er verden ved at åbne op efter COVID-19 pandemien. Mange af biludlejnings-selskaberne fremskyndede salget af de ældre biler fra flåden, da alle kunder pludseligt udeblev fra marts. Dermed sparede firmaerne en del penge på afgifter og forsikringer. Men nu er rejselysten ved at komme tilbage. Og den reducerede bilflåde er ikke stor nok til at honorere efterspørgslen. Det ses også på priserne. Prisen på den bil, jeg normalt lejer er steget til det dobbelte. Jeg har også hørt fra andre, at priserne hos biludlejnings-selskaberne er meget høje.

Det syntes jeg var lige i overkanten. Og jeg havde ikke lyst til at køre i en Citroen C1, som jeg kunne leje til 4.125 kroner. Der passer mine mål ikke rigtigt i førersædet. Hverken højden eller maven, der måske også er vokset lidt under nedlukningen af samfundet.

En van koster under 1.500 kroner

Så faldt jeg over, at AVIS også har en van, der koster knap 1.500 kroner. Det er jo ikke en uvæsentlig besparelse i forhold til de knap 5.500 kroner, udlejnings-selskabet skulle have for en klasse C bil.

Det var kun mig, der skulle afsted, så jeg manglede ikke pladserne på bagsædet. Jeg skulle heller ikke imponere nogen med mit køretøj. Og endelig så bor familien på et nedlagt landbrug, hvor der er rigeligt plads på gårdspladsen. Altså ikke noget med at bøvle med en parallelparkering i en by med alt for få parkeringspladser.

Derfor var valget ikke svært. Og selvom jeg måtte regne med lidt ekstra udgifter til brændstof, var besparelsen mærkbar. Jeg endte med at køre 498 kilometer – og hold mig indenfor de 500 kilometer, der var inkluderet i lejemålet. Ellers ville ekstra kilometer koster lidt mere i den billigere van.

Og jeg fik naturligvis de 5.500 EuroBonus point, som den nettop afsluttede kampagne giver.

Tjek prisen en ekstra gang

Dette eksempel skyldes alene en midlertidig ubalance mellem udbud og efterspørgsel. Når markedet senere retter sig, vil besparelsen naturligvis blive mindre.

Min konklusion er rimelig klar: Hvis jeg synes, at prisen for en billeje er for høj, vil jeg fremover altid undersøge priserne på alternativer. Og det kan også være en van.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *