Billund Lufthavn: ”Rejsevejledningerne har ikke slået os hjem”

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Billund Lufthavn er på vej tilbage på sporet. De nye passagertal for oktober viser igen vækst. Så lufthavnens direktør er optimistisk.

Oktober har budt på en genopretningsplan for eksporten. Men de nye rejsevejledninger og restriktioner godt få det til at fremstå som om, Billund Lufthavn og resten af branchen er slået hjem. Det er heldigvis ikke helt sandt. Lufthavnen er godt forberedt. Med et godt samarbejde med flyselskaberne, er lufthavnen klar til at flyve rejsende over landegrænserne.

Passagertallet for oktober er ikke så alarmerende, som det var i starten af Coronakrisen. Og det selvom verden igen er blevet orange. Der er gået 59.514 rejsende igennem terminalen i oktober i år. Det svarer til 16,7 procent af passagererne fra sidste år, hvor lufthavnen registrerede 356.151 rejsende. Passagertallene i sig selv er derfor ikke opløftende for Billund Lufthavn. Men sammenlignet med resten af branchen ser lufthavnen ud til at stå et godt sted.


Vi er ret stolte af, at vi ligger i samme indeks som vores kolleger i andre lufthavne, fordi vi ikke har samme mængde indenrigstrafik, som størstedelen af de andre lufthavne har og derfor ikke kan hente trafik der. Så på trods af rejsevejledningerne henter vi vores trafik på udenrigstrafikken

Og det er et godt tegn. For det viser, at vi fortsat understøtter erhvervslivet i deres internationale forretninger, og at de er klar til at rejse igen. Vi understøtter omkring 400.000 ud af de 800.000 eksporterende jobs i Danmark. Derfor er det også vigtigt, at KLM, Air France, Lufthansa, DAT, Air Baltic, Ryanair og Wizz Air stadig har nogle vitale erhvervsruter til det vestdanske erhvervsliv.

Jan Hessellund administrerende direktør i Billund Lufthavn

Fremgang på kurerflyene fra Billund Lufthavn

Det er ikke uventet, at der i oktober er tilbagegang på luftfragten i Billund Lufthavn. Med krisens fortsatte hærgen og en særlig stille efterårsferie er det faktisk tilfredsstillende for lufthavn, at tilbagegangen på 12,4 procent ikke er større. Tilbagegangen svarer til, at der er fragtet 833 tons mindre igennem lufthavnen, end der blev fragtet sidste år.

Den største nedgang i fragten ligger på den fragt, som bliver kørt på lastbil fra Billund Lufthavn til eksempelvis Amsterdam, København eller Frankfurt og lagt i bugen på de store passagerfly. Men kurerflyene DHL, Fedex/TNT og UPS, som dagligt flyver fra Billund Lufthavn, har fremgang og samler en del af den fragt op, som normalt ville være kørt herfra. Og det er gode takter.

Jan Hessellund administrerende direktørHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *