Billund Lufthavn slog passagerrekord i maj

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Passagertallene vækster endnu engang i Billund Lufthavn, og rejsebranchen er optimistiske forud for sommeren, hvilket bliver bakket op af en ny forbrugsundersøgelse lavet af Danske Bank. Fragtmarkedet globalt set oplever udfordringer, hvilket smitter af i Billund Lufthavn – alligevel er der lyspunkter.

Billund Lufthavn sætter ny passagerrekord for maj måned nogensinde. Der er gået 384.311 passagererigennem terminalen i Billund Lufthavn, hvilket er en vækst på 5,1 procent ift. maj 2022, som ellers havde massiv vækst ift. den tidligere rekordmåned i 2019. Billund Lufthavn er optimistiske for den kommende sommer, hvor der igen i juni starter et nyt flyselskab op. 

Se månedstallene her.

I starten af maj gik Ryanair på vingerne med fly til Valencia, og Sun-Air har startet en ny rute op til Göteborg, som flyver mandag, onsdag og fredag. 15. juni byder Billund Lufthavn velkommen til PLAY, der er nyt flyselskab i Billund Lufthavn, som flyver ruten til den islandske hovedstad. PLAY flyver to gange ugentligt og sammen med Icelandairs afgang til Reykjavik, er der nu fem ugentlige afgange til Island.

I maj 2022 oplevede vi massiv vækst i forhold til 2019, så når vi i år igen oplever flere passagerer, er det imponerende. Det er med til at vise, at sidste års massive vækst i sommerperioden ikke blot var en ketchupeffekt efter Coronapandemien, men at det er et tydeligt tegn på et købestærkt marked omkring Billund Lufthavn. Det giver en god tro på, at flyselskaberne og charterbureauerne går en aktiv sommer i møde.

Vi er også privilegerede over, at vi fortsat kan være med til at præsentere nye ruter med gode samarbejdspartnere. Så vi byder glædeligt velkommen til Sun-Airs nye rute til Göteborg, og vi ser frem til at byde PLAY velkommen på platformen i juni.

Jan Hessellund, Lufthavnsdirektør i Billund Lufthavn

Danskerne prioriterer at rejse  

Der er allerede nu høj aktivitet i terminalen, og flyselskaberne og rejsebureauerne er optimistiske forud for sommerens store rejseaktivitet. Der er i den grad grund til optimisme, når man lige nu ser på danskernes forbrugsmønster. En analyse foretaget af Danske Bank viser, at danskerne bruger markant mere på rejser end før Coronapandemien. Selvom inflationen har ramt danskernes økonomi, fravælger danskerne ikke ferierejserne.  

De høje priser har fået folk til at skære ned på forbruget af mange ting, men ikke på rejser, i hvert fald ikke for gennemsnitsforbrugeren. Lige nu bruger vi omtrent 20 procent mere på fly og charterferie, end vi gjorde på samme tid i 2019. Det betyder, at vi rejser klart mere end dengang, også selvom man regner inflationen med.

Las Olsen, Cheføkonom i Danske Bank.

Mulighed for at skille sig ud fra det globale fragtmarked

På luftfragtssiden blev der i maj fragtet 6.145 tons luftfragt, som svarer til en nedgang på 6,2 procentsammenlignet med maj sidste år. Fragten er globalt set faldende, og det påvirker selvfølgelig også mængderne i Billund Lufthavn. Alligevel forventer Billund Lufthavn at hente mere af fragtmarkedet til sig.

Fragtmarkedet på et globalt plan har nogle udfordringer, og det smitter selvfølgelig af på aktiviteten i vores fragtterminaler. Det er vilkårene, og det viser, at det er en branche, der ligesom alle andre går op og ned.

Maersk Air Cargo har i maj indsat fly nummer to til deres base i Billund Lufthavn, og dermed øget frekvensen fra tre ugentlige rotationer til fem ugentlige rotationer mellem Billund Lufthavn og Hangzhou i Kina. Den øgede kapacitet og frekvens understøtter det strategiske mål om bedre servicering af hhv. eksport og import mellem Kina og Danmark, samt lufthavnens strategiske mål om en samlet vækst i et femårigt perspektiv.

Jan Hessellund, Lufthavnsdirektør i Billund Lufthavn

Kilde: Pressemeddelse
Foto: Billund LufthavnHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *