Bliver Billund Lufthavn er igen verdensmestre mandag?

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Billund Lufthavn er lige nu på verdens største ruteudviklingskonference, hvor de måske igen skal løfte statuetterne for verdens bedste lufthavn til ruteudvikling og markedsføring.

I 2019 vandt Billund Lufthavn titlen som den bedste lufthavn i verden til ruteudvikling og markedsføring i kategorien ’Op til fire millioner passagerer’ til verdensstørste ruteudviklingskonference. På fredag drager Jan Hessellund og Jesper Klausholm, direktør for ruteudvikling, marketing og kommunikation, af sted mod Istanbul, hvor årets ’Routes World’ afholdes.

Konferencen handler om ruteudvikling, hvor lufthavne bl.a. skal præsentere diverse passageranalyser og markedsopdateringer til flyselskaberne. Konferencen afsluttes mandag, den 16. oktober, med et award show, hvor Billund Lufthavn igen er nomineret. I Europa har Billund Lufthavn vundet titlen for Billund Lufthavns egen kategori, ’Under fire millioner passagerer’, men de har også titlen blandt alle lufthavne i Europa – uagtet størrelse og passagertal:

– Det er en kæmpe anerkendelse af flyselskaberne, at de stemmer på os som den bedste lufthavn i både Europa og i verden. Nu må vi se, om vi kan vinde den igen i år. Vi havde et forrygende sidste år, og et endnu bedre er på vej, så vi afventer i spænding.

Men vigtigst af alt er, at vi har fået en lang række spændende møder i kalenderen de her dage med flyselskaber, der har øjnene åbne for Billund Lufthavn og det stærke marked, som vi ligger lige i smørhullet af. Der er antydning fra flere, at der er endnu flere spændende ruter på vej til Billund.

Jan Hessellund

Når Jan Hessellund og Jesper Klausholm drager mod Istanbul, er kufferten pakket med titler og selvtillid.

– Anerkendelsen af, at vi gør vores arbejde godt, kan jeg og vi da i det hele taget som lufthavn kun være stolte af. Vi løfter i flok, og vi har ikke i sinde at lette foden fra speederen. Billund Lufthavn er i konstant udvikling, og det er til gavn for hele Danmark, men i særdeleshed for erhvervslivet og turismeindustrien i Vestdanmark.

Jan Hessellund

Kategorier til Routes Award

Til ruteudviklingskonferencen er der fire kategorier for bedste ruteudviklings- og marketingteam:

  • Under 5 millioner passagerer (kategorien er efter sidste år hævet fra 4-5 millioner passagerer)
  • Mellem 5-20 millioner passagerer
  • Over 20 millioner passagerer
  • Og kategorien af lufthavnene på tværs

Billund Lufthavn har nu tre statuetter i kategorien under 4 millioner passagerer i Europa, en på tværs af alle lufthavne uagtet størrelse og passagertal i Europa, og én i lufthavnens egen kategori for hele verden. Mandag aften den 16. oktober er afholdes Routes Award, og her kan Billund Lufthavn potentielt hente den sjette statuette.

Faktaboks: Hvem er Billund Lufthavn nomineret med i kategorien ’Under 5 millioner passagerer’?

Billund Airport
GMR Goa International Airport
Newcastle International Airport
Salzburg Airport
Tulsa International Airport

Foto: BongoPlanesHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *