Boeing genoptager produktion af 737MAX

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Den amerikanske flyproducent har planer om at genoptage produktion af den sagnomspundne flytype Boeing 737MAX til maj

Siden januar måned, har produktionslinjen for Boeing 737MAX i Renton syd for Seattle stået stille. Det skyldes talrige problemer med flytypen, som har givet anledning til at give typen flyveforbud. Siden forbudet har op imod 400 nyproducerede fly hobet sig op hos Boeing. Til sidst satte Boeing en stopper for produktionen, som i knap 3 måneder har stået stille.

Kilder fortæller nu Reuters, at man planlægger at genopstarte produktionen af flytypen, hvilket er der første tegn længe på, at der igen er fremdrift i processen med at få typen på vingerne.

Har endnu ikke tilladelse

Boeing har officielt endnu ikke fået grønt lys til, at lade flytypen drage til himmels igen. I løbet af de kommende uger vil der blive gennemført certificeringsflyvninger. Man forventer herefter, at kunne give grønt lys til Boeing den kommende sommer.

Imidlertid er leverandører ifølge Reuters kilder, blevet bedt om at holde sig klar til at levere dele igen, allerede ultimo april. Boeing har i den forbindelse ikke ønsket at bekræfte konkrete datoer. Dog bekræfter de overfor Reuters, at man påtænker at starte produktionen snart igen:

Det vil blive en meget langsom, metodisk og systematisk tilgang til at varme produktionslinien op og få folk tilbage på plads.

Prioritet nummer 1 er at få kundernes flyflåde op igen, Boeing ønsker ikke at producere til lager.

Koncernfinansdirektør i Boeing, Greg Smith

Kostede 346 liv på 5 måneder

Flytypen mistede sin certificering efter to ulykker, der var foruroligende ens, indtraf i år 2019. Siden da har Boeing arbejdet i samarbejde med FAA (Amerikanske luftfartsmyndigheder) om rettelsen af den softwarefejl der var på flyets computere.

Under denne gen-certificering er talrige andre fejl dukket op, og flere af disse har udgjort sikkerhedsrisici. Flyet er blevet gennemgået i mindste detalje nu, og det kan forventes at de fly der allerede står på jorden hos kunder, skal igennem et længere besøg i hangar før de skal på vingerne igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *