Boeing genstarter produktion af 737MAX langsomt

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Boeing stoppede med at producere flytypen i januar 2020, men annoncerer nu en genstart af produktionen.

Flydele skal snart blive til komplette flyvemaskiner igen, på Boeings fabrik i Renton, der producerer det efterhånden mere berygtede end berømte 737MAX fly. Det fortæller Boeing, som siden januar ikke har produceret flytypen grundet mangel på efterspørgsel og plads.

Flyproducenten fik nemlig flytypen grounded i marts 2019, efter to fatale styrt med over 300 omkomne. Flyet har vist sig at være fyldt med designfejl i softwaren, og siden groundingen er der også fundet flere kvalitetsfejl i konstruktionen af flyet.

Omtrent 800 fly har siden stået på jorden – nogen hos kunder, og andre er aldrig blevet leveret, og opbevares både hos Boeing selv, og på flypladser i ørkenen.

Nu mener Boeing dog, at de kan starte byggeprocessen af Boeing 737MAX-fly op igen, og starter langsomt med processen. Hvor mange fly der skal produceres ugentligt er ikke offentliggjort, men det bliver ikke i nærheden af de 30+ som før groundingen.

The 737 programme begins building airplanes at a low rate as it implements more than a dozen initiatives focused on enhancing workplace safety and product quality

Boeing

Siden groundingen, er det flere gange blevet foreslået, at man skal give flytypen et nyt navn, hvis den skal have en chance blandt kunderne. Det har Boeing dog ikke officielt gjort endnu. Dog har Delta Airlines for nyligt, bestilt 100 eksemplarer af flytypen.

Billede: Boeing

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *