Boeing vil stoppe med at bygge Boeing 747

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Ifølge Bloomberg, så vil Boeing stoppe med at bygge flere Boeing 747. Dermed er slutningen på Queen of the Skies over og den lider samme skæbne som Airbus A380’eren.

Torsdag aften kunne Bloomberg rapportere at de havde fået intern information om at Boeing ville stoppe med at bygge flere Boeing 747 jumbo jets om godt og vel 2 år. Dermed er slutningen nær for Queen of the Skies og produktionen af denne på Boeings fabrik i Seattle.

Den første Boeing 747 blev bygget tilbage i 1970’erne, hvor den var med til at ændre på det at rejse og gjorde det muligt for flere at rejse og billigere.

Det er dog ikke officielt bekræftet endnu at Boeing vil stoppe. Reuters forsøgte efterfølgende at få en officiel kommentar om det mulige stop, men det var ikke muligt.

Det giver mening at stoppe. Det er kun fragtversioner som primært bygges af Boeing lige nu. Udover de to nye Air Force One som er bestilt, så er det kun enkelte luksus privatfly, som bestilles. Når vi også ser på at de næste par år, så er det ikke efterspørgselen på de helt store fly som forventes og dermed vil flere af de store fly som er bygget allerede nu stå stille i 1-3 år. Dette er allerede udmeldt fra flere flyselskaber. Air France har dog allerede valgt at pensionere deres Airbus A380’er og KLM valgte at sende deres flåde af Boeing 747 på pension i starten af corona krisen.

Forsidefoto: LufthansaHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *