Breaking: Fortsat stop for flyvninger fra De Forenede Arabiske Emirater

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Transportministeren forlænger det midlertidige stop for alle flyvninger fra Dubai. Forlængelsen gælder som udgangspunkt i en uge frem til tirsdag den 2. februar.

“Flyveforbuddet”, som reelt er et indrejseforbud blev indført fra den 22. januar som følge af usikkerhed om pålideligheden af hurtigtest på nogle privatklinikker i Dubai. Forbuddet gælder alle fly fra De Forende Arabiske Emirater herunder fly i transit.

Læs mere: Flyveforbud betyder ikke at Emirates ikke må flyve

Det er lidt mærkværdigt at der transportministeriet forsat vælger at bruge ordet “flyveforbud”. Det er helt og aldeles forkert at der ikke må flyves mellem Danmark og Dubai. Dertil må du forsat gerne tage til Dubai. Du må bare ikke tage direkte hjem fra Dubai til Danmark. En mulighed er at rejse via et andet land og så til Danmark. Så det er reelt et indrejseforbud der efter InsideFlyers mening er forfejlet og skævt indført. Når forbuddet bliver ophævet, så rejser danske borgere jo hjem igen og derfor ændrer det reelt ikke noget. Det ville være bedre at få folk hjem, testet og i selvisolation. Så er de under kontrol.

De danske myndigheder er i konstruktiv dialog med myndighederne i De Forenede Arabiske Emirater, og der drøftes forskellige modeller for testløsninger, som de relevante danske myndigheder i de kommende dage skal studere og vurdere nærmere. Der er tale om modeller som Emiraterne har indført for flyvninger til blandt andet Holland og Norge, og erfaringerne herfra vil indgå i det videre arbejde. Hvis der inden den 2. februar foreligger en tilfredsstillende verificeret testløsning kan flyveforbuddet ophæves før tid.

Jeg har modtaget flere henvendelser, der bekræfter mig i, at det var helt rigtigt midlertidigt at lukke for flyvninger fra Dubai. Jeg ved, at flyselskaberne og myndighederne i landet tager mistanken meget alvorligt, og arbejder på en løsning – i god dialog med de danske myndigheder. Indtil der er en endelig afklaring på den proces, går vi med livrem og seler for at undgå, at der kommer flere smittede ind i Danmark i en tid, hvor vi som samfund gør en kæmpe indsats for at holde smitten nede.

Benny Engelbrecht, transportminister.

Lov gør krav om test og isolation ved indrejse til Danmark på vej

Der er den 25. januar indgået politisk aftale om hastelovgivning om krav om test og isolation ved indrejse til Danmark. Lovgivningen forventes vedtaget den 2. februar 2021.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *