Breaking: Nu kan du booke Star Alliance bonusbilletter online med SAS – Sådan da.

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Der er en række funktioner som EuroBonus-medlemmerne i flere år har ønsket sig, men grundet gamle IT-systemer har SAS ikke kunne efterleve disse ønsker. En af disse funktioner er muligheden for at booke bonusbilletter online med Star Alliance for SAS EuroBonus point. Det blev i går aftes muligt – sådan da.

For det er nemlig kun semi-online den løsning SAS er kommet med. Du kan ikke i denne nok første version få udstedt selve bonusbilletten – kun lave en reservation.

Det er også kun muligt at bestille Economy Class og Business Class billetter. First Class og eventuelle Premium Economy er ikke muligt online. Det er en skam, da det netop mange gange er de First Class bonusbilletter, som mange EuroBonus-medlemmer går og gerne vil bruge deres hårdt optjente point på. Vi må håbe dette snart bliver en mulighed.

Proceduren er følgende i korte træk:

SAS opbevarer en midlertidig reservation i op til 48 timer, og holder dig informeret om, hvornår den udløber. Du kan holde styr på dine midlertidige reservationer ved at se under Mine bookinger på SAS hjemmesiden.

Hvordan virker det?

Det virker reelt på samme måde som når du vil søge og bestille bonusbiletter med SAS – i hvert fald det med at søge og lave en bestilling. Skræmbilledet er det samme og er du derfor vant til at søge og bestille i dette, så er det ikke svært med bestillinger af Star Alliance bonusbilletter.

Et eksempel på en online søgning af tilgængelige Star Alliance bonusbilletter i Economy Class og Business Class.

I eksemplet herover har vi prøvet at kigge på en one-way bonusbillet fra København og til Bangkok. Vi får straks det kendte billede op og an se ruten med antal stop, samt hvilke klasser og flyselskaber som det enkelte forslag indeholder.

Prisen for en Economy er her 54.000 EuroBonus point for Economy Class og 84.000 point for en Business Class billet. Det er ikke helt billigt og det er cirka 20% dyrere end hvis det var en returbillet. Sammenlignet med hvad SAS selv skal have for en returbillet til Asien så er dette noget dyrere.

Der er en del mangler

Den er  ikke helt perfekt denne første version. Som nævnt før mangler der især muligheden for at søge bonusbilletter til First Class, men også Premium Economy.

Dertil mangler der at kunne se hvor stort et beløb skatter og afgifter løber op i. Dette får du først at vide når du ringer til SAS. Da dette beløb kan være ganske højt på nogle ruter, så ville dette være ganske rart at kunne se online, da nogle sikkert ville droppe billetten fordi den blev for dyr når EuroBonus point, samt skatter og afgifter vurderes samlet.

Eksempler på bonusrejser

Da dette er helt nyt har vi ikke det store overblik endnu og alle priser og muligheder. Men selve prisoversigten for Star Alliance bonusbilletter finder du her. Via vores aktive og erfarne InsideFlyer medlemmer har vi kunne samle lidt eksempler sammen for at give et overblik over mulighederne:

  • København til Dubai i Business Class for 45.000 point per vej
  • København til Bangkok via Østrig i Economy Class for 90.000 tur/retur
  • Bangkok til Tokyo i Business Class for 75.000 tur/retur
  • Sydney til Los Angeles via Singapore i Business Class for 84.000 point per vej

Så er der masser af muligheder nu for at bruge sine EuroBonus-point, men det er ikke i alle tilfælde helt billet. Dertil skal vi forsat ringe for at få billetten udstedt og få oplyst skatter og afgifterne.

Dog er selve processen blevet et skridt nemmere. Nu kan vi da søge efter hvor der er tilgængelige bonusbilletter lidt nemmere inden der ringes til SAS for at lave en bestilling. Men det er kun semi-online og der er forsat et stykke vej til at funktionen bliver rigtig brugbar og online. Den korte ønskeliste vi har kunne samle sammen siden i går er:

  • Booking i First Class
  • Booking i Premium Economy
  • Skatter og afgifter skal kunne ses online
  • Billetten skal kunne betales og udstedes uden opkald til SAS

Når dette er på plads, så har EuroBonus medlemmer fået sig en rigtig god ny fordel. Dog værdsætter vi at SAS lancerer løsningen nu og vi håber det er fordi at de løbende vil udvikle den og sikre at manglerne kommer på.

 Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *