Hurtigruten fejrer 125 år med et farvel til engangsplast

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Den 2. juli var det 125 år siden, at manden bag Hurtigruten, Richard With, søsatte det første dampskib ”DS Vesteraalen” på den norske kyst. Her skabte han den søfartsvej, der blev til verdens største virksomhed for ekspeditionsrejser, norske Hurtigruten.

Hurtigruten tager hvert år gæster fra mere end 200 destinationer i 30 lande fra pol til pol i farvandene ved Antarktis, Sydamerika og Caribien, Nordvest Passagen, Grønland, Island, Svalbard og Norge.

Daniel Skjeldam, CEO for Hurtigruten siger:

Vi fortsætter med at bygge på vores 125 års erfaring og arv, og vi bliver ved med at flytte udviklingsgrænserne ved at introducere verdens første hybrid-cruiseskibe. Vi tror fuldt og fast på, at Hurtigruten er det perfekte match for den moderne opdagelsesrejsende, og vi mærker en tydelig vækst på markedet. Den vækst vi hidtil har set, er kun begyndelsen…

For at fejre den store dag afholder Hurtigruten en fødselsdagsfest som vil strække sig over 11.000 sømil fra Seattle i vest, til Hongkong i øst, og fra Svalbard i det høje nord og hele vejen ned ad den smukke norske kyst. Dagen vil blive fejret i Hurtigrutens havne, på destinationerne, på skibene, og på kontorerne hele verden over – uden noget som helst brug af plastik.

Global grøn change maker

Som det første krydstogtselskab i verden har Hurtigruten udstedt forbud mod al unødvendig brug af plastik på hele deres globale flåde – fra Arktis til Antarktis. Forbuddet gælder alt fra sugerør til kopper og plastikposer. Alt vil blive udskiftet med papir, bionedbrydeligt og bæredygtigt materiale. Og siden den udmelding har flere cruise-line virksomheder og skibsaktører valgt at følge trop med Hurtigruten.

Daniel Skjeldam fastslår:

Med titlen som markedsleder på ekspeditionsrejser følger et stort ansvar for at passe på den vidunderlige natur, som findes på vores rejseruter. Plastikforurening er den største trussel for verdenshavene, og derfor findes der ingen bedre måde at markere vores jubilæum på, end ved at binde vores fortid og fremtid sammen ved at fjerne al unødvendig brug af plastik.

Hurtigrutens 14 specialdesignede skibe tilbyder deres opdagelsesrejsende gæster oplevelser på nogle af verdens mest spektakulære destinationer. Med introduktionen af verdens første hybrid-skibe – sammen med udskiftning til hybrid LNG-batterier på 9 eksisterende skibe – sætter Hurtigruten helt nye standarder for fremtiden inden for adventure-rejser.

Daniel Skjeldam forklarer:

Vi er meget dedikerede til at forblive den globale leder indenfor grønne adventure-rejser. Lige meget om det gælder om at udvikle Hurtigrutens produkter, design af nye skibe eller udvikle nye rejseruter og destinationer, så er bæredygtighed med helt inde i kernen i alle Hurtigrutens tiltag.

Hurtigruten advokerer også for et forbud mod tung brændselsolie, for en strengere lovgivning for adfærd på uberørte destinationer, og deltager i forskningsprojekter samt donerer penge til lokale og internationale projekter gennem Hurtigrutens Fond.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *