Hurtigruten stopper indtil videre alle krydstogter

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Efter udbruddet af corona-virus på krydstogtskibet MS Roald Amundsen vil Hurtigruten indtil videre stoppe alle sejladser med krydstogtskibene MS Roald Amundsen, MS Fridtjof Nansen og MS Spitsbergen både i og uden for norske farvande.

Fredag formiddag konstaterede man udbrud af COVID-19 på krydstogtsskibet MS Roald Amundsen. Nu er 36 besætningsmedlemmer og flere gæster blev testet positivt for sygdommen.

De sidste par dage har handlet om to ting. At tage sig af gæster og kolleger – og hjælpe med at spore og begrænse infektionen. Vi arbejder tæt sammen med Folkehelseinstituttet (FHI), Tromsø kommune og andre aktører for at håndtere situationen bedst muligt.

Daniel Skjeldam, direktør, Hurtigruten. 

Hurtigruten gennemgår nu hele forløbet. Man starter med at kortlægge, hvad der skete i perioden op til de første COVID-19 tilfælde blev konstateret blandt besætningen på MS Roald Amundsen fredag ​​formiddag.

En foreløbig evaluering viser, at der har været fejl i flere af vores interne procedurer. Derfor er vi nu i færd med at gennemgå alle procedurer og alle aspekter af vores egen håndtering.

Daniel Skjeldam, direktør, Hurtigruten. 

For nylig har vi også set en opblomstring af COVID-19 i mange dele af verden. Også i Danmark er smittetrykket øget og det daglige antal af personer, der er konstateret smittet steget væsentligt.

Vores egen procedurefejl og en øget infektion internationalt betyder, at vi for tiden indstiller alle vores krydstogter både i og uden for norske farvande.

Daniel Skjeldam, direktør, Hurtigruten. 

Hurtigrutens to krydstogtskibe, der er i drift – MS Fridtjof Nansen og MS Spitsbergen – vil lægge til kaj, når de aktuelle krydstogter slutter i de næste par dage.

Selskabets rutetrafik mellem Bergen og Kirkenes påvirkes ikke. 

Mandag begyndte Hurtigruten at kontakte gæsterne, der bliver berørt af aflysningen.

Dette er en alvorlig situation for alle involverede. Vi har ikke været gode nok, og vi har begået fejl. På vegne af os alle i Hurtigruten er jeg ked af det, der er sket. Vi tager det fulde ansvar.

Daniel Skjeldam, direktør, Hurtigruten. 

Artiklen er oversat og lettere bearbejdet. Den er oprindelig skrevet af Henrik Olsen og bragt på vores norske søsterside.

Foto: Harry Nicolaisen / HurtigrutenHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *