SAS åbner ny direkte rute fra Aalborg til New York med tre ugentlige afgange

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Jylland får nu sin første direkte rute til New York. SAS åbner en helt ny rute fra Aalborg Lufthavn med ikke mindre end tre ugentlige afgange. Det er en historisk nyhed for både det jyske erhvervsliv og fritidsrejsende, der fra den 27. april næste år kan flyve direkte fra Aalborg til en af verdens mest ekstraordinære storbyer.

Torsdag den 27. april ved aftenstid skrives danmarkshistorie, når det første SAS-fly sætter kursen over Atlanten til storbyen New York direkte fra Aalborg Lufthavn. Det er den første direkte flyrute fra Jylland til USA og et af de mest konkrete eksempler på det skandinaviske flyselskabs regionale strategi.

Et kæmpe internationalt behov bliver opfyldt

En direkte oversøisk rute til New York er det nyeste og et håndgribeligt bevis på Aalborg Lufthavns position som international lufthavn. Den nye rute styrker tilgængeligheden til og fra Jylland – et behov, der har været stigende i de sidste mange år, og som nu endelig bliver opfyldt.

En direkte New York-rute er en historisk stor nyhed for Aalborg Lufthavn og for hele Jylland. Vi har igennem de sidste måneder været i dialog med store virksomheder som Grundfos, Vestas, Fibertex, Siemens og store offentlige aktører som Aalborg Universitet og Region Nordjylland, hvor det fra dag ét har været tydeligt, at behovet for en direkte jysk forbindelse til en destination som New York er enorm. Dertil kommer de store spillere i rejsebranchen på hver sin side af Atlanten, der har presset på for at realisere ruten.

Aalborg blev for få år siden placeret højt på 52 Places Traveler-listen fra New York Times, og der er ingen tvivl om, at potentialet for flyrejser går begge veje over Atlanten. Vi ser derfor frem til det videre samarbejde med erhvervslivet, turoperatørerne, turistorganisationerne og SAS i særdeleshed, der har fået øjnene op for det store internationale potentiale, Aalborg Lufthavn har.

Niels Hemmingsen, Aalborg Lufthavn

Direkte til ”The Big Apple” på mellem 7 og 8 timer

Det bliver SAS’ Airbus 321LR med plads til 157 passagerer, der mandag, torsdag og lørdag fra den 27. april og til og med oktober flyver direkte fra Aalborg Lufthavn til Newark Liberty International Airport i New York. Afgang fra Aalborg bliver ved aftenstid, og de rejsende lander i New York sen aften lokal tid efter mellem 7 og 8 timer i luften.

Se en anmeldelse af SAS Airbus A321LR her:

Som en del af vores strategi om at styrke de regionale tilbud i Skandinavien, er vi glade for nu at kunne tilføje endnu en transatlantisk rute fra Aalborg. Vi ser en stigende interesse efter second cities som Aalborg og kan med den nye rute forbinde endnu flere dele af verden. Den lidt mindre Airbus A321LR har en perfekt størrelse til denne type ruter. Den giver en komfortabel måde at rejse på, med færre stop til spændende byer som New York. Det er et område, som vi tror på vil blive endnu højere værdsat af vores kunder i fremtiden.

Erik Westman, EVP & CCO, Network & Revenue Management i SAS.

Ny rute vil føre til større samhandel mellem Danmark og USA

En af de internationale virksomheder, der ser frem til at benytte den nye rute, er Fibertex Nonwovens med hovedsæde i Aalborg. Virksomheden har flere datterselskaber i USA og har derfor betydelig rejseaktivitet over Atlanten:

– USA er en af Danmarks vigtigste samhandelspartnere, og med den nye flyrute bliver vejen til og fra USA ganske enkelt kortere for det jyske erhvervsliv. Det er en stor fordel for os i Fibertex Nonwovens og for mange andre virksomheder og organisationer, og der er ingen tvivl om, at det her kommer til at medføre flere investeringer og større samhandel mellem Danmark og USA, forklarer CEO Jørgen Bech Madsen, der udover at være topchef i Fibertex Nonwovens også er præsident for Rebildselskabet, der blandt andet arrangerer den årlige 4. juli-fejring i Rebild Bakker.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *