Breaking: SAS splitter EuroBonus ud i seperat selskab

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

SAS har i forbindelse med dagens offentliggørelse meldt ud at EuroBonus skal splittes ud i seperat selskab.

Dette er helt klart en nyhed, som det er værd at kigge grundigt på. At SAS vil skille sit populære loyalitetsprogram EuroBonus ud i et seperat selskab, således at der kan målrettes og laves nye tilbud til kunderne er nyt. Vi har set tendensen i den sidste tid, hvor SAS netop har skruet op for mulighederne for at optjene EuroBonus-point på andre ting end det at flyve.

Der kommer mere SAS Dream i fremtiden. Det er et indsatsområde fra SAS.

Et andet af de tiltag, som har været undervejs er oprettelsen af SAS Dreams. Dette lagde SAS også vægt på var et fokusområde under de Meet & Greets seancer, som de holdte for deres mest loyale kunder for en måneds tid siden.

SAS vil udvikle EuroBonus og skabe en livsstilsplatform og eget selskab fra juli 2017.

SAS har store forventninger til dette skridt og skriver i sit regnskab, at man forventer at kunne øge sin omsætning fra segmentet betragteligt. I regnskabet står der følgende:

The ambition is to establish an independent company to demonstrate the value of the loyalty program and our customer data.

Der er også gang i en livsstilsplatform. Dermed er SAS langt fremme med at prøve det nye forretningsområde af.

At skille sit bonusprogram ud fra selve flyselskabet er ikke noget nyt. Dette er der mange eksempler på. Air Canada separerede også deres bonusprogram – Aeroplan ud i 2002. Dette har levet sit eget isoleret liv og nu har Air Canada for nyligt annonceret at de fra 2020 lancerer et nyt loyalitets program, som deres eget istedet for det gamle eksterne. Et andet eksempel er Airberlins program Top Bonus. Dette er ikke ejet af flyselskabet selv.

Så det vi kan spekulere i er om SAS overvejer at få andre investorer ind i det nye selskab, som det er set med andre flyselskaber, som har lavet ligende tiltag. Der er ingen tvivl om at værdien af EuroBonus er ganske høj. Derfor er det helt sikkert et brand, som kan tiltrække potentielle investorer.

Men når der nu skal tjenes penge i et seperat selskab, så er det ikke noget som typisk er noget, som kommer kunderne til gavn. Derfor kan det let betyde at selve EuroBonus programmet mister sin værdi og dette kan vi godt være nervøs for sker.

Det er denne slide i dagens præsentation til investorkonferencen at SAS fremlagde planerne om et helt nyt loyalty og livsstilselskab.

Det er SAS-direktøren Eivind Roald, som bliver CEO i det nye selskab, der endnu ikke har gået et navn. Det som er sikkert er at SAS vil starte et livsstilselskab op og bygge en ny livsstilsplatform. Det er dette som bliver omdrejningspunktet i at skabe yderlige indtjening for SAS. Her spiller EuroBonus medlemmerne en ret vigtig rolle, da det er disse som skal bruge flere penge på det SAS tilbyder (fx. partnere, shopping, SAS Dream osv.).

Du kan følge med i debatten på vores forum her.

Du kan læse regnskabsmeddelsen her.

Vi følger opbygningen af det nye selskab og afventer flere nyheder fra SAS og det kommende nye selskab.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *