Brev fra verdensberømt pilot Charles Lindberghs testflyvning kommer under hammeren

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Den verdensberømte pilot Charles Lindbergh fløj som den første turen alene over Atlanterhavet i 1927. Nu kan du byde med på et sjældent brev, som Lindbergh havde med fra Island under en testflyvning mellem USA og Europa i 1933. Det kommer under hammeren hos Bruun Rasmussen den 30. november.

Den amerikanske pilot Charles Lindbergh blev verdensberømt, da han som den første krydsede Atlanterhavet i en direkte soloflyvning i 1927. Derfor var det også ham, de store amerikanske flyselskaber med Pan Am (Pan American World Airways) i spidsen valgte at hyre, da de ville etablere en transatlantisk flyrute over de arktiske egne og skulle bruge en pilot til testflyvningerne.

Lindbergh fik blandt andet til opgave at finde en sikker passage for passagerfly mellem USA og Europa – og det lykkedes! I 1933 fløj han på vegne af Pan Am fra New York til Grønland, fra Grønland til Island, og fra Island til Færøerne, inden han nåede det europæiske fastland.

Et sjældent brev, som flyverlegenden Charles Lindbergh havde med under en testflyvning mellem USA og Europa i 1933, kommer på auktion hos Bruun Rasmussen. Brevet er vurderet til 15.000 kr.
Brev fra flyverlegenden Charles Lindberghs testflyvning. Foto: Bruun Rasmussen

Fra mellemlandingen på Island havde flyet et begrænset antal breve med, og det er ét af de breve, man nu kan byde med på, når auktionshuset Bruun Rasmussen får det under hammeren.

Man kender formentlig kun til fem forsendelser fra denne flyvning, så brevet, vi får på auktion, er ekstremt sjældent. Det udbudte brev har blandt andet fået det specielle stempel, der kendetegner sendingen. Det er blevet sendt via Island og København til Sorø.

Christian Grundtvig, afdelingsleder for frimærker hos Bruun Rasmussen.

Det udbudte brev fra flyverlegenden Charles Lindberghs testflyvning er vurderet til 15.000 kr.

Brevet kommer under hammeren på Bruun Rasmussens frimærkeauktion den 30. november, der foregår online. Se auktionen og udbuddet af frimærker fra danske og udenlandske samlinger HER.

Forsidefoto: Wikimedia CommonsHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *