British Airways får endelig Wi-Fi i deres fly

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

British Airways er kommet med meddelse om, at de vil installere Wi-Fi fra firmaet Gogo i størstedelen af deres langruteflåde. Det nye er at de vil lade passagerne bruge Skype, FaceTime og Netflix, hvilket de nuværende systemer ikke tillader.

Det er en stor ordre, som Gogo har fået i hus. Det er moderselskabet IAG, som har lavet aftalen med Gogo. Derfor kommer Iberia og Air Lingus også med i puljen. Omkostningen for IAG kan løbe op i 30 millioner britiske pund.

British Airways vil i første omgang installere Gogo 2KU Wi-Fi systemer i 118 fly begyndende fra næste år. British Airways forventer at være færdige i 2019, således at 90 procent af alle langrutefly på det tidspunkt kan tilbyde Wi-Fi. Dette betyder for eksempel at alle deres Airbus A380’ere får Wi-Fi. Gogo 2KU Dual Antenna systemet kan tilbyde op til 70Mbit per fly. Så dette er en markant forøgelse i hastighed end vi har set i de systemer som er på markedet i øjeblikket.

Det er denne Gogo 2KU Dual Link antenne, som skal monteres på taget af flyene.
Det er denne Gogo 2KU Dual Link antenne, som skal monteres på taget af flyene (foto: Gogo).

Ifølge udtalelse fra CEO Willie Walsh fra moderselskabet IAG til The Telegraph, så forventer han ikke at få stort profit ud af denne service:

that it was unlikely that the service will generate significant income

Der vil komme en basis adgang. Denne vil være gratis for alle passagererne. Vi vil nok se denne basis adgang vil være begrænset – sikkert i form af adgangen til for eksempel Netflix og den maksimale hastighed. Willie Walsh nævner at “premium” adgangen vil koste et beløb, men den vil så give adgang til “premium services and connections”.

Det vil være interessant at se om statuskunderne i British Airways Executive Club, eller rejsende på First/Business Class vil få premium adgangen gratis.

Så selv om British Airways har været længe om at tilbyde Wi-Fi ombord på deres fly, så kommer de med dette produkt stærkt ud på markedet og tilbyder langt højere hastigheder, end mange andre selskaber lige nu kan tilbyde. Dette kan give British Airways en fordel på den korte bane, indtil de andre selskaber får deres systemer opgraderet.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *