British Airways: Nye regler for boarding kan betyde at du kommer sidst ombord

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

British Airways vil den 12. december starte med at bruge boarding grupper. Det betyder at du kan ende med at være den sidste ombord på flyet og kan have svært ved at finde plads til dine ting.

Det er den såkaldte “Group Boarding” eller boarding grupper, som British Airways den 12. december starter med. Der vil være i alt 5 grupper og jo lavere nummer du har, desto hurtigere vil du komme ombord.

Du får din boarding gruppe, så snart du har lavet dit check ind. Dette er om du gør det online eller i lufthavnen. Det er baseret på en række regler om billetten og din status i British Airways medlemsprogram Executive Club (samt oneworld alliancen).

Reglerne er således:

Gruppe 1: 

Dette bliver Executive Club Gold medlemmerne (eller oneworld Emerald) og de som rejser på First Class. Dertil vil det på kortruterne også betyde at Club Europe rejsene bliver gruppe 1.

Gruppe 2:

Dette bliver Executive Club Silver medlemmerne (eller oneworld Sapphire) og de som rejser på Club World (Business Class på langruterne).

Gruppe 3:

Dette bliver Executive Club Bronze medlemmer (eller oneworld Ruby) og de som rejser på World Traveller Plus (Premium Economy på langruterne).

Gruppe 4 og Gruppe 5:

Rejsende i økonomi-klassen uden status vil ende i gruppe 4. Det samme gælder for Executive Club Blue medlemmerne. Rejser du uden status i Europa på kortruterne, samt har købt de billigste billetter i økonomi-klassen, så ender du i gruppe 5 på disse flyvninger. Det er især de billettyper, som ikke har bagage inkluderet udover et stykke håndbagage.

Konsekvenserne

Det er helt tydeligt at det at rejse uden status og på de billigste billetter bliver endnu mere skrabet. Det tydelige bevis er at du nu er den sidste til at gå ombord.

Når det er med et fly mellem for eksempel København og London, så vil det betyde at du som den sidste ombord, og selvom du kun rejser med håndbagage, kan risikere at din bagage bliver sendt ned bagerst i flyet, hvor der var plads. Når du så lander i London, skal du vente til hele flyet er tomt, før du kan hente din bagage. En anden ting er at du kan risikere at din bagage bliver checket ind og smidt i lastrummet. Så får du først din bagage på slutdestinationen. Positivt for nogle, men om der er vigtige ting i ens håndbagage bærbar PC eller midicin osv.), så skal du have dette ud og sidde med.

Hvordan kan det undgåes

Det eneste sikre er at vælge en lidt dyrere billet. Der er ofte ikke mange kroner i forskel og kan flytte dig fra gruppe 5 til gruppe 4 ret hurtigt. Hvis du flyver jævnligt, så er det også klart en fordel at melde dig ind i Executive Club, som er British Airways medlemsprogram. Der kan du optjene såkaldte Avios og gå efter at blive bronze medlem. Bliver det dette ender du i gruppe 3. Det er en klar fordel på både de korte og lange flyvninger.

Vi anbefaler altid på InsideFlyer at man melder sig ind i flyselskabernes medlemsprogrammer – også selvom man kun flyver lidt med dem hvert år. En anden ting vi anbefaler er at samle ens rejser med så få flyselskaber, som muligt. På denne måde kan man få glæde af lidt fordele og i dette tilfælde er det om ikke at være den sidste ombord og bruge krafter på at kæmpe med sin bagage, som ligger på række 28 og man selv sidder på række 10.

Det er noget flere og flere flyselskaber benytter sig af. SAS er også startet med det for lidt tid siden og selv Ethiopian Airlines, som jeg flyver med i denne weekend bruger 5 forskellige boarding grupper. De amerikanske flyselskaber har op til hele 9 boarding grupper, så man kan komme til at vente i lang tid på at komme ombord.

Så vær opmærksom fra den 12. december, hvis du skal flyve med British Airways.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *