British Airways vil også prøve kræfter med et Elektronisk Smart Bagage Tag

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Her fra juni måned, så vil du kunne købe og modtage et elektronisk bagage tag, som du kan bruge sammen med dine British Airways flyninger. De kalder det selv “TAG by British Airways”. Vi kigger på det og ser om det er smart eller ej.

Lad os slå det fast med det samme – det er ikke nyt det som British Airways kommer med. Vi har set det før og flere forskellige aktører har forsøgt sig – både flyselskaber, fabrikanter af bagage og IT firmaer. Så bliver “TAG by British Airways” en succes og er noget anderledes end de tidligere forsøg?

Tilbage i 2016 sagde SITA i deres årlige bagagerapport at hele 23,1 mio. stykker bagage var blevet fejlhåndteret. I samme periode begyndte vi at se forskellige gadgets komme frem som primært via GPS enheder kunne holde styr på hvor kufferten var henne.

Rimova og Lufthansa

Men flyselskaberne ville også være med og Lufthansa gik sammen med luksusmærket Rimova om at lave en serie kufferter/trolleys, med et indbygget e-ink display, som du via Lufthansa App’en kunne overføre informationerne om dit bag tag til displayet.

Rimova kuffert med e-ink display. Foto: Lufthansa

Problemet var bare at det aldrig blev en succes. Der var for få personer der havde det 4-8.000,- det, som minimum kostede på det tidspunkt, der købte kufferterne. Derfor blev dette også lukket ned igen og nu står der en del Rimova ejere med et “dødt” display.

Samsonite og Samsung

Samsonite og Samsung gik også med på rejsen om at lave et e-tag. Samsonite ville lave en serie af såkaldte “Smart Bagage” som alle involverede parter kunne gøre brug af. Tanken var at der både var e-tag og chip monteret. Dermed kunne lufthavnen og flyselskabet blot bruge chippen til at registrere at den nu var sat på bagagebåndet, samt vægten og destinationen.

Samsonite og Samsung e tag.

Passageren kunne så følge kuffertens vej igennem systemet via en app. Fra starten var Emirates, Lufthansa og Air France-KLM var med i forsøget, som også siden er lukket ned.

Flere andre forsøg

Vores egen SAS har også i et par år nu varslet med at de også ville komme med et Smart Bagage Tag. Vi har dog ikke hørt mere til dette.

Delta gik lidt anderledes til værks i forsøget med at reducere fejlhåndteringen. “Delta RFIDs Your Bag’s Destination” kaldte de det og det gik ud på at via RFID teknologien, så kunne de forbedre håndteringen af det enkelte stykke bagage via håndskannere, skannere på bagagesystemet og printere der kunne printe disse nye tag ud. Målet var dermed et internt forsøg på forbedring og ikke noget som kunderne kunne “se”.

TAG by British Airways

Nu forsøger British Airways sig så med deres eget system. Du kan nu forudbestille et TAG, som du kan sætte på din kuffert eller trolley. Prisen er ikke i den billigste ende, men forsat meget billigere end de tidligere tilbud, da du ikke skal købe en ny kuffert – blot et tag.

Priserne er her fra juni og frem til oktober 2019 sat til en pris på £63 (cirka 525,- kroner). Fra oktober 2019 så stiger prisen til £80 (cirka 678,- kroner).

Du kan finde læse mere om “TAG by British Airways” på denne side, hvor du også kan bestille dit eget eksemplar.

TAG by British Airways Foto: British Airways

Det er bare ikke en nyhed som sådan. Det har været længe undervejs. Det kan du se i nedenstående video fra British Airways, som er udgivet den 19. november 2018:

Så om det denne gang lykkes at gøre det til en succes er svært at sige. Men det er i hvert fald noget som har to væsentlige problemer i vores verden:

  1. Det er dyrt og at købe det for over 525,- kroner i introduktionsperioden og 678,- kroner efterfølgende gør at mange ikke vil købe det
  2. Det er låst til British Airways, hvilket ikke gør det til en umiddelbar succes – også set i forhold til prisen

Så vi er en smule i tvivl om hvad kunderne siger – er det bare en rejse gadget eller giver det nogen fordel for kunderne ud fra devisen “What’s in it for me”. Hvad tænker du?Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *