Bruxelles Lufthavn har på en pressekonference i dag oplyst at de åbner i morgen søndag

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Bruxelles Lufthavn forventer søndag at åbne igen i en begrænset omfang. Lufthavnen vil starte med kun 3 afgange.

Dette har Bruxelles Lufthavn lige offentliggjort på en pressekonference her lørdag klokken 15:30.

Det er 3 afgange fra Brussels Airlines, som i morgen søndag vil blive de første siden den 22. marts, hvor lufthavnen blev ramt af eksplosioner.

At lufthavnen åbner er et positivt tegn, da dette har været ventet længe. Det har primært været grundet udfordringer med sikkerheden, at det har taget længere tid end ventet. Men det midlertidige setup er nu godkendt af alle partner.

Derfor vil der også være indført en sikkerhedskontrol, inden man når ind i selve check-in området. Det vil også kun være muligt at komme til lufthavnen i bil eller taxi. Når man ankommer til lufthavnen vil der være en kontrolpost, som foretager kontrol af bilen.

Bus og tog vil der først blive åbnet op for på et senere tidspunkt.

Grundlaget for genåbningen var en generalprøve, som succesfuldt blev gennemført af 800 frivillige i tirsdags. Denne skulle gennemføres før alle godkendelser kunne opnås for at bevise at lufthavnen ville være i stand til at håndtere alle passagerne.

Kort over hvordan afrejsende passagere skal komme til Bruxelles Lufthavn.
Kort over hvordan afrejsende passagere skal komme til Bruxelles Lufthavn.

Kapaciteten her i starten ligger kun på 800 passagerer i timen og der vil først blive åbnet op for flere fly i takt med at denne kapacitet stiger.

Lufthavnen forventer først at være på fuld kapacitet i slutningen af juni eller starten af juli måned. Dette er for at kunne få afviklet ferietrafikken under normale omstændigheder.

Fra i næste uge og frem til slutningen af juni, vil der være en omfattende renovering af lufthavnen. Der vil komme ændringer flere steder, og i sikkerhedskontrollen vil der ske en del ændringer.

For rejsende fra Danmark, som skal til Bruxelles eller videre derfra, må det forventes at der vil går ganske mange dage endnu, før dette vil være muligt.

Med denne besked vil vi her på InsideFlyer anbefale, at du kun benytter dig at lufthavnen i Bruxelles, hvis der ikke er andre muligheder. Der vil i ganske lang tid være stor risiko for forsinkelser og lange køer.

Læs mere og få opdateret informationer her.

Kommentarer

 1. miri90 miri90 siger

  Dejligt at de så småt kan komme igang igen. Dog overrasket over at der vil gå så længe før der er noget nær fuldt program igen. Det har de ikke rigtig givet udtryk for før synes jeg.

  Jeg skal efter planen flyve til JFK via Bruxelles den 15/4, men det lyder da til at blive vanskeligt. Nogle som har erfaringer med at blive ombooket allerede nu? Rejsen er købt via OTA, så er vel dem jeg skal have fat i.

 2. Henrik Olsen Henrik Olsen siger

  miri90Dejligt at de så småt kan komme igang igen. Dog overrasket over at der vil gå så længe før der er noget nær fuldt program igen. Det har de ikke rigtig givet udtryk for før synes jeg.

  Jeg skal efter planen flyve til JFK via Bruxelles den 15/4, men det lyder da til at blive vanskeligt. Nogle som har erfaringer med at blive ombooket allerede nu? Rejsen er købt via OTA, så er vel dem jeg skal have fat i.

  Der er en rimelig mulighed for det, da det er transit rejsende. Men jeg tror ikke helt på det, skal jeg være ærgeligt.

  Og det er OTA'en du skal henvende dig til. Tror på at de kan ombooke dig allerede nu om Brussels Airlines er presset. Så jeg ville ringe i starten af næste uge for at høre ad.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *