Business Lounge, Chisinau

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

I enden af afgangshallen ligger den lille hyggelige business lounge, med begrænset udvalg af mad og drikkevarer. Pænt bag en væg med grønne planter.

En af europas mindre internationale lufthavne er i Chisinau, hovedstaden i Moldova, der ligger mellem Rumænien og Ukraine. Lufthavnen havde 2,2 millioner passagerer i 2016 og rutenettet er primært tilrettelagt for landets forretningsfolk og turister. Da regeringen ønsker at Moldova skal blive medlem af EU, kan man formentlig forvente øget samhandel med Danmark over de kommende år.

Bløde stole

Loungen har omkring 40 siddepladser i bløde stole midt i lokalet og blå sofaer langs med væggen. En del af disse viser tydelige tegn på, at have været godt benyttet og kunne derfor trænge til at blive skiftet ud (eller i det mindste blive ombetrukket). Der er ingen decideret “business” område, men man kan sagtens arbejde fra de møbler, der er vist i billedet nedenunder. Det gratis internet tilbydes af lufthavnen (og er dermed også tilgængeligt for alle passagerer i afgangshallen og de besøgende ankomsthallen). Hastigheden er OK til at klare e-mails og lytte til lidt musik fra YouTube eller et af Danmarks Radios programmer. Loungen har få stikkontakter, så det er tilrådeligt at have PC-eren ladet op hjemmefra. For der er sjældent plads ved bordene ud for stikkontakterne.

Fint lille udvalg af mad og drikkevarer

Udvalget er meget overskueligt. Den sultne rejsende kan tage en sandwich med skinke/ost eller laks. Eller en youghurt, som også står i køleskabet.

 

Dertil kommer ost eller kål indbagt i butterdej (dette udvalg er nok målrettet til landets egne rejsende) og lidt kage, samt slik fra de lokale producenter.

Drikkevarer

Man kan vælge mellem 3 forskellige slags øl, alle lokale. Den ene er alkoholfri. Dertil kommer vand, juice og de forskellige produkter fra Coca Colas store sortiment.

 

På en hylde stå rød- og hvidvin, vodka og den irske Jameson whiskey samt den lokale brandy, som her kaldes divin. Et meget udmærket produkt, som kan havde lagret fra 3 til 18 år (i sjældne tilfælde længere). I lufthavnens business lounge serveres den 5-årige udgave fra en af de største producenter i Moldova: Calarasi.

Kaffe og te kommer fra den østrigske fødevareproducent “Julius Meinl”, der også har leveret kopper, sukker og fløde.

Hvem kan komme ind?

Lufthansa, Austrian Airlines og LOT giver adgang til loungen for deres passagerer på business class og indehavere af et guldkort hos selskaber i Star Alliance. Men jeg blev afvist, da jeg rejste på en business class billet med det rumænske selskab Tarom (jeg har også et guldkort hos SkyTeam, men det hjalp altså ikke). Indehavere af Priority Pass og tilsvarende kort bliver også afvist, da loungen ikke har nogen aftaler med disse selskaber. Det er dog muligt at købe adgang for 35 euro. En meget høj pris, der formentlig kun er fastsat ud fra det fromme ønske, at de rejsende skal holdes ude fra loungen og i stedet for benytte lufthavnens café, hvor priserne er lave: Man kan købe en vand, en kop kaffe og en sandwich for omkring 5 euro.

 Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Overblik

Pros

Lille og hyggelig med et overskueligt udvalg af mad- og drikkevarer. God service fra receptionen, som også skal fylde køleskabene og fadene op samt rydde af.

Cons

Virker lidt slidt - og alt for dyr, hvis man betaler 35 euro for at komme ind. Meget få stikkontakter, så det kan bliver svært af få strøm til computer og smartphone.

Service

Plads

Udvalg af mad- og drikkevarer

Value for money

Generel Vurdering

Konklusion

Et besøg værd, hvis andre betaler for adgangen.

3.5

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *