Canada udskyder eTA visum krav

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Canada udskyder overgangsperioden for eTA kravet til den 10. november 2016.

Vi har tidligere kunne berette om indførsel af eTA (Electronic Travel Authorization) for indrejse til Canada som blev et krav fra den 15. marts i år. Her trådte et halvt års overgangsperiode i kraft, som nu forlænges med yderlige 10 dage.

Canada eTA visumkrav

Fra den 10. november er det obligatorisk at ansøge om et eTA før afgang med flyvninger til og fra Canada, skriver Travelweek. Dette gælder for alle rejsende som ikke behøver et visum (f.eks. fra Danmark). Indbyggere i Canada kan nøjes med et gyldigt Canadisk pas og indbyggere af USA behøver heller ikke eTA.

eTA blev introduceret for at øge sikkerheden af landet. Derudover bliver det hurtigere at rejse ind i landet da indrejsende kan screenes på forhånd. Det har været muligt (dog ikke obligatorisk) at ansøge om eTA siden den 1. august 2015. Siden da er der modtaget over 2 millioner ansøgninger. En eTA er gyldigt i 5 år eller til passet udløber.

John McCallum, immigrationsminister, siger følgende om udskydning af overgangsperioden:

“In consultation with airline partners, we’re taking further steps to minimize any travel disruptions. We are extending the leniency period and doing another major information blitz in Canada and abroad to encourage affected travellers, including dual Canadian citizens, to plan ahead and get the necessary travel documents before they book a flight to Canada.”

Canada eTA ansøgning

Der er udgivet en vejledning med information om de spørgsmål der vil blive stillet i ansøgningen. Dokumentet indeholder information om hvad man skal udfylde for hvert spørgsmål og en forklaring omkring de svar man kan afgive. Skal du ansøge om eTA for første gang, vil jeg anbefale at bruge vejledningen. En eTA ansøgning koster 7 dollar og man skal bruge et gyldigt pas, emailadresse og kreditkort. Hele processen gennemgås i nedestående video:

Denne artikel er oprindeligt skrevet af Kilian fra vores søsterside Insideflyer.nl

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *